Acerta sluit samenwerkingsakkoord met Howest en VIVES

De hogescholen en het hr-dienstenbedrijf zullen kennis en ervaringen delen en Acerta stelt zijn payroll-tool en juridische databank open voor docenten en studenten. De business en de academische wereld willen zo de volgende generatie hr-professionals klaarstomen voor nieuwe uitdagingen.

© (Foto Acerta)
© (Foto Acerta)

De samenwerking tussen Acerta en Howest en Acerta en VIVES krijgt een heel concrete invulling. Docenten én studenten uit de hr-georiënteerde richtingen van beide hogescholen krijgen toegang tot de payroll-tool van Acerta, Acerta-experts engageren zich tot het geven van gastcolleges en tot jurydeelname, er staan bedrijfsbezoeken met workshops op het programma en Acerta zal de hogescholen adviseren in het relevant houden van de studie-inhoud van hun hr-richtingen.

“Acerta is een dynamisch hr-dienstenbedrijf, we hebben altijd zwaar geïnvesteerd in de toekomst en in mensen”, zegt Thijs Deklerck, kantoordirecteur van Acerta. “Dankzij de samenwerking met Howest en met VIVES kunnen wij hogeschoolstudenten er nu van verzekeren dat ze al tijdens hun opleiding altijd toegang zullen hebben tot de nieuwste hr-tools.”

Het samenwerkingsakkoord is voorlopig afgesproken voor drie jaar. Er is een programma uitgewerkt van een volledig payrolljaar, waarin de op maat geregelde hr-events naar keuze van de respectievelijke hogeschooldocenten aan bod zullen komen. Telkens zullen de studenten de theorie kunnen toetsen aan de praktijk, o.a. dus via toegang tot de online hr-tools van Acerta.

“Doordat de studenten al tijdens hun opleiding ervaring kunnen opdoen met de wereld waarin zij hopen carrière te maken, komen zij straks beter voorbereid op de markt, met kennis én met inzicht”, klinkt het bij Diane Debruyne, opleidingscoördinator en lector HR bij Howest.

“De samenwerking met Acerta concretiseert, op een heel praktische manier, het maatschappelijk engagement dat de business en de academische wereld delen. Beide hebben we de ambitie om mensen zo opgeleid te krijgen dat ze, ook al zijn ze pas afgestudeerd, heel snel een meerwaarde kunnen zijn voor hun (eerste) werkgever”, vult Jana Roobroek, docente bij VIVES aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.