Werken Moorslede-Noord zitten voor op schema

Schepen van Openbare Werken Geert Vanthuyne bij de vergevorderde werken aan de Roeselarestraat in Moorslede. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

De werken aan het project Moorslede-Noord zitten voor op schema. Vorige week werd het kruispunt Roeselaarsestraat – Lolliestraat opengesteld voor het plaatselijke verkeer. “Een einddatum voor de grote werken durven we niet zeggen, maar dat alles beter verloopt dan verwacht is zeker waar”, aldus schepen Geert Vanthuyne.

Sinds dit voorjaar is de Roeselaarsestraat, de weg die van de Roeselaarse wijk De Ruiter naar het centrum van Moorslede loopt, afgesloten voor het verkeer. Het project Moorslede-Noord, dat onder andere de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in die Roeselaarsestraat omvat, is momenteel nog steeds volop aan de gang.

“Vorige week zetten we opnieuw een belangrijke stap door het kruispunt van de Lolliestraat nabij de wijk De Vierkaven en de Roeselaarsestraat open te stellen voor het plaatselijk verkeer”, aldus schepen van Openbare Werken Geert Vanthuyne (Visie). Hij is tevreden met de huidige gang van zaken. “Wanneer het ganse project helemaal klaar zal zijn, durf ik niet zeggen. We weten nu nog niet welke impact de komende winter op de werken zal hebben. Ik durf wel zeggen dat we ruim voor zitten op schema. Volgens onze planning moesten we pas in oktober aan de Vierkaven zijn. We zitten zelfs al aan ‘t Kruiske, een serieuze stap verder dus.”

vierkaven

Deze week werd er beton aangelegd tussen de Vierkaven en de Kruiskedreef. “Het is onze bedoeling om de Roeselaarsestraat tussen De Ruiter en de Kruiskedreef zo snel mogelijk terug open te stellen voor het plaatselijke verkeer. Doorrijden tot in het centrum zal nog niet mogelijk zijn, maar voor de bewoners wordt het wel gemakkelijker om terug via de Roeselaarsestraat naar huis te rijden.”

Voor dat gebeurt wil de gemeente ervoor zorgen dat al het werkmateriaal dat zich nog langs de verbindingsweg bevindt, wordt weggenomen. De gemeente plant opnieuw ook een infovergadering om de bewoners te informeren. Die vindt plaats op 14 oktober om 19.30 uur in GC De Bunder. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier