Werkelijk alles is te koop in seizoenswinkel M Feelgood Store in K in Kortrijk

Mario Dhondt speelt al met nieuwe ideeën voor K in Kortrijk. "Maar daar wil ik voorlopig nog niks over kwijt", zegt hij mysterieus. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

In shoppingcenter K in Kortrijk ging onlangs een gloednieuwe zaak open. De M Feelgood Store van Mario Dhondt (44) en Steven Van De Putte (33) vervangt er Santa’s Magic Shop, ook een van hun creaties. Je kan er terecht voor koffie en taart en heel wat unieke decorstukken. Echt alles is er te koop, zelfs de stoel waarop je zit en de tafel waaraan je je taartje opeet.

Met Santa’s Magic Shop – de eerste kerstwinkel in Kortrijk – hadden Mario en Steven vorig jaar al enorm veel succes. De twee zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe. Met de M Foodbar op de Kortrijkse Grote Markt, de M Foodtruck en evenementenbureau M Events zijn ze zeven dagen op zeven in de weer. Daarnaast runt het koppel al een aantal jaar Sweets en Soaps, een geschenkwinkeltje op niveau -1 van K in Kortrijk. Op de horecazaken na, zijn hun twee winkels de enige in het shoppingcenter die opengehouden worden door een kleine zelfstandige.

Mario staat al zijn hele leven in de horeca, maar zit nog steeds vol nieuwe ideeën. “Ik kom elke dag wel met een nieuw concept. Maar als ik iets doe, dan wil ik dat het af is. Dat is een soort van ziekte zeker?”, grapt hij. “Als iemand iets koopt uit de etalage bijvoorbeeld, ook al is het tegen sluitingstijd, ga ik niet naar huis voor ik de perfecte vervanging heb gevonden voor dat stuk. En de M Feelgood Store, die is echt af. Mensen vinden er al mijn passies onder een dak: horeca, Disney, decor, geuren en muziek.”

Geurkanon

Steven en Mario hebben kosten noch moeite gespaard. Op dit moment vind je er een assortiment paasdecoratie, maar ook babykleertjes, kaarsen, snoep, Disneybeeldjes en zelfs hondenmanden. Je kan er ook genieten van een kop koffie met een stuk taart, een ruim assortiment thee en de betere wijnen. Wie binnenkomt, wordt verwelkomd door een fijne zoete geur. “Dat is mijn geurkanon”, vertelt Mario trots. “Vandaag ruik je suikerspin, maar morgen kan dat iets anders zijn.”

In de winkel vind je al mijn passies samen: horeca, Disney, decor, geuren en muziek

Elk stuk in de zaak koos het koppel persoonlijk uit en alles is uniek voor de streek. “Als ik een van onze stukken in een andere winkel in Kortrijk vind, dan vliegt het onmiddellijk uit ons assortiment”, klinkt het overtuigd. “Iedereen kan hier iets naar zijn of haar goesting vinden. We hebben decoratieve kippen van 8 euro en we hebben er van 46 euro. Die keuze vinden we belangrijk.”

Ruitjes en bretellen

In enkele weken tijd prijsde Mario afgelopen maand elk stuk in de winkel, om het vervolgens een unieke plaats te geven, onder andere op basis van kleur. “Werkelijk alles staat op de perfecte plek”, vertelt hij. “Ik ben dan ook halve dagen bezig met dingen terug plaatsen of recht zetten. De etalage is mijn heiligdom, daar mag niemand anders aankomen.” En zelfs over de outfits is nagedacht, in de M Feelgood Store komt niemand werken op sneakers en in jeansbroek, wel in ruitjesbroek met een paar bretels. “Ik vond het bij onze sfeer passen”, aldus Mario. “Bovendien is het belangrijk om je als kleine handelaar te onderscheiden van al die grote vissen.”

Opvallend: werkelijk alles in de winkel is te koop. “De tafel waaraan je je stukje taart eet, de stoel waarop je zit en de kop waaruit je drinkt. Als je ze mooi vindt, dan kan je ze kopen”, verduidelijkt Mario.

Kerst in de zomer

Ondertussen hebben klanten hun weg naar de winkel gevonden en denken Mario en Steven alweer aan hun volgende project. “De kerstwinkel komt zeker terug”, verklapt Mario. “En we zullen er vroeg bij zijn. Alle stukken zijn uitgekozen. Na Kortrijk Congé plannen we de opening al. Het wordt nog mooier dan vorig jaar want we hebben ondertussen veel geleerd.”

Inmiddels speelt Mario zelfs alweer met nieuwe ideeën voor K in Kortrijk. “Maar daar wil ik voorlopig nog niks over kwijt”, klinkt het met een knipoog.

https://www.youtube.com/watch?v=VlOORJD-atg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier