Wereldberoemde punkband trekt door Europa… op Oedelems bier

Andy Dewilde van Vliegende Paard Brouwers uit Oedelem. (Foto MS)
Redactie KW

Sick Of It All, een groep met naam en faam in de punkwereld, trekt in april en mei doorheen Europa. Op hun rider vraagt de band expliciet om Préaris Grand Cru, een speciaalbier van Vliegende Paard Brouwers uit Oedelem.

Andy Dewilde, zaakvoerder van Vliegende Paard Brouwers uit Oedelem, kon vorige week vrijdag zijn oren niet geloven. “Plots kreeg ik de tourmanager van Sick Of It All aan de lijn”, vertelt de Oedelemnaar. “Hij zei me dat de hardcorde punkband tijdens de komende Europese tournee expliciet Préaris Grand Cru (10%) in zijn kleedkamer wil. De band, en blijkbaar vooral drummer Armand Majidi, zou een grote fan van mijn bier zijn en heeft het daarom opgenomen op hun rider, het verlanglijstje voor hun kleedkamer. Hoewel het maar om een heel beperkte bestelling gaat – een zes- à twaalftal flessen per optreden -, vind ik het fantastisch dat zo’n wereldband om mijn bier vraagt.”

Backstage

Hoe de band, die in 1986 in New York ontstond en intussen elf studioalbums uitbracht, het Oedelemse bier leerde kennen, weet Andy Dewilde niet. “Mijn bier is intussen verkrijgbaar in heel wat landen, waaronder de VS van waar de band afkomstig is, maar ook ik heb er het raden naar hoe ze bij Préaris Grand Cru terecht zijn gekomen. Misschien moet ik via hun tourmanager proberen om backstage bij de band te geraken, zodat ik hen het zelf kan vragen. Ik heb gezien dat ze in april naar Nederland komen. Dus wie weet…”

(Olivier Neese)