Welkom in De Afspraak

Annemie Dedulle voor haar nieuwe zaak in Aalbeke. © EDB
Redactie KW

Eind juni hoopt Annemie Dedulle (50) De Afspraak te openen, een aperitief- en koffiebar in Aalbeke.

Annemie Dedulle woont met haar man Koen Willems in Moeskroen. “We wonen op amper 50 meter van Aalbeke waar ons sociaal leven zich afspeelt”, zegt Annemie die daar lid is van KVLV en van Markant. Koen zit in het bestuur van Aalbeke Feest, Landelijke Gilde en Rally van Kortrijk.

Truffels

Na haar koksopleiding in Spermalie werkte Annemie 6 à 7 jaar voor de Novotel-keten. Daarna is ze in de commerciële wereld terechtgekomen. Annemie runde een zaak waar ze truffels importeerde en verdeelde over het hele land, zowel in groothandels als in restaurants. “Ik ben dus voortdurend met de horeca verbonden geweest.” In 2016 verkocht Annemie haar zaak.

“Na enkele jaren heb ik er nood aan om weer iets te doen en nog meer onder de mensen te komen”, aldus Annemie. “Vijf jaar geleden is onze dochter Morgan overleden en het voelt beter aan om bezig te zijn. Eigenlijk zat ik al jaren met het idee om iets in de horeca te doen.”

Annemie huurt het pand op Aalbekeplaats dat vroeger een bankfiliaal was. “Het werd volledig gestript. We willen een gemoedelijke jazzy sfeer creëren. Binnen zal er plaats zijn voor zo’n 45 mensen en we maken nog een terras achteraan voor 30 mensen.” Annemie heeft al een rechterhand die haar bij zal staan en zoekt nog een algemeen medewerker. Koen staat normaal niet in de zaak. Hij doet inrichting van voedingsbedrijven en rolpoorten.

Zoute en zoete kaart

Eind juni hoopt Annemie haar aperitief- en koffiebar De Afspraak te openen. “Ik ben van plan om van 11 tot 20 uur te openen. Er zullen klassiekers in aperitieven en cocktails zijn, champagnes, enkele gins, wijnen, een beperkte bierkaart en natuurlijk ook niet-alcoholische dranken. Ik wil ook het Kortrijks bier een beetje promoten.”

Voor hapjes en tapas zal Annemie met verse producten werken. ‘s Namiddags biedt ze dessertjes aan. “Er zal een zoute en een zoete kaart zijn met een beperkt assortiment dat regelmatig verandert.” Met de horecauitbaters van Aalbekeplaats zat Annemie al samen. “Ik serveer geen maaltijden, het is niet de bedoeling dat ik voor concurrentie zorg. We vullen elkaar perfect aan”, besluit ze. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier