Weldra bistro in oud gemeentehuis van Zwevegem?

Redactie KW

Na een zoektocht van bijna twee jaar is er dan toch iemand gevonden om het leegstaande oud gemeentehuis in Zwevegem, nieuw leven in te blazen.

De plannen komen van de NV Lisam, een softwarebedrijf dat oplossingen biedt voor het beheer van gevaarlijke stoffen. Het bedrijf heeft al een vestiging in Zwevegem en heeft nu zijn oog laten vallen op het oud gemeentehuis.

Het bedrijf wil er o.a zijn hoofdkantoren in onder brengen, maar ook een bistro inrichten op de benedenverdieping die uitgeeft op het gemeentepark. In de burelen aan de voorzijde van het gebouw komen er kantoren voor startende ondernemers.

Het is de mensen van Lisam duidelijk menens. Ze voorzien in de eerste maanden, na het verwerven van de concessie, minstens 400.000 euro te investeren. Verder zullen ze gedurende gans de concessie (meer dan 30 jaar) instaan voor het onderhoud.

Positief voor de uitstraling van de gemeente

Het mag duidelijk zijn dat de vestiging van het hoofdkwartier van Lisam nv een duidelijke meerwaarde zal hebben voor Zwevegem. “In eerste instantie zullen de vertegenwoordigers van bekende multinationals zoals Procter & Gamble, Sumitomo, Total, 3M, enz hier neerstrijken, wat de uitstraling van de gemeente zeker ten goede zal komen. Daarnaast zullen de medewerkers hun boodschappen doen in Zwevegem, mogelijks hier een woning zoeken, hun kinderen hier naar school sturen,..”, stelt CD&V-gemeenteraadslid Dirk Desmet die de voorbereiding begeleide.

Het voorstel werd deze week officieel ingediend bij het gemeentebestuur en naar we konden vernemen staat men zeker niet negatief tegenover het voorstel.

(GVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.