Wekelijkse rommelmarkt in Beitem afgeschaft wegens het niet naleven van coronamaatregelen

De dinsdagmarkt gaat voorlopig wel nog door. © Stad Roeselare
Redactie KW

In functie van de bestrijding van Covid 19, besliste burgemeester Kris Declercq (CD&V) van Roeselare dat de wekelijkse rommelmarkt in deelgemeente Beitem voorlopig niet langer kan doorgaan.

Deze rommelmarkt gaat elke zondag door op de private terreinen recht tegenover de Euroshop. De beslissing tot verbod kwam er nadat de politie er op zondag 2 augustus vaststelde dat de coronamaatregelen manifest onvoldoende werden opgevolgd en er bijgevolg onveilige situaties werden gecreëerd.

De Stad Roeselare wijst er nog eens op dat er extra maatregelen gelden voor markten. Ook voor de wekelijkse dinsdagmarkt, die wel nog mag doorgaan. Zo moet je alleen naar de markt komen. De enige uitzondering hierop is voor minderjarigen of zorgbehoevenden, die vergezeld kunnen worden door maximaal één persoon. Net zoals het dragen van een mondmasker verplicht is in alle winkels, is het dat ook op de dinsdagmarkt. Bovendien gaat de markt door op een locatie binnen de kleine ring van Roeselare, waar de mondmaskerplicht geldt.

(SBR – foto Stad Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier