Wegen scheiden van twee families achter Thermote en Vanhalst

© gf
Redactie KW

De twee families achter de heftruckgroep TVH gaan elk hun weg. Dat schrijft De Tijd. De familie Vanhalst wordt voor 100 procent eigenaar van de machinedivisie Mateco. De onderdelendivisie TVH Parts komt voor 60 procent terecht bij de familie Thermote. Voor de resterende aandelen (40 procent) start een zoektocht naar een partner.

In 2018 was er al een opsplitsing van de operationele activiteiten van de groep, die met 6.700 werknemers een gezamenlijke omzet van 1,7 miljard euro draaide in 2019. Er ontstonden toen twee gescheiden divisies: Mateco, de verhuurder en verkoper van heftrucks en hoogwerkers, en TVH Parts, dat voor die machines een wereldwijd logistiek netwerk heeft uitgebouwd voor onderdelen.

Elke divisie heeft al twee jaar een eigen ceo. Dominiek Valcke leidt TVH Parts, de Duitser Armin Rappen leidt Mateco. De aandeelhouders bleven dezelfde: Ann en Els Thermote, de dochters van medeoprichter Paul Thermote, en Pascal Vanhalst, de zoon van de in 2002 overleden andere stichter Paul Vanhalst.

Volgen De Tijd wordt Pascal Vanhalst volle eigenaar van Mateco, Ann en Els Thermote krijgen 60 procent van TVH Parts in handen. Voor de overige 40 procent in TVH Parts start de zoektocht naar een investeerder buiten de familie. Daarvoor zijn de zakenbank JPMorgan en het advocatenkantoor Allen & Overy aangezocht.

Er is één uitzondering in het hele verhaal. De nv TVH Equipment, de Belgische tak van Mateco waar het 50 jaar geleden allemaal begon, blijft in handen van beide families, via een joint venture.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier