Webshop Lotjans: “We maken patisserie en brood voor mensen met allergieën”

© BC
© BC

Taarten, koekjes, brood en snacks die vrij zijn van gluten, tarwe, melk en lactose. Dat is de missie van Lotjans, de webshop van Liselot Portier en haar zakenpartner. “Omdat hier enorm veel vraag naar is, ging ik aan de slag om een gamma te creëren dat voldoet aan de verwachtingen: lekker, vers en betaalbaar.”

Liselot Portier (32) is de dochter van Jan en Tine van de gelijknamige bakkerij in de Veldstraat in Koekelare. Liselot zelf werkt ook in de bakkerij, maar niet voor lang meer. Samen met een partner uit Blankenberge heeft ze Lotjans opgericht, een webshop waarop het duo gluten-, tarwe-, melk-, en lactosevrije producten verkoopt. Met al haar ervaring als bakker en patissier creëert en bakt Lieselot de dagverse lekkernijen, terwijl haar partner zich vooral over de zakelijke kant ontfermt.

“Zeven jaar geleden werd ik mama van de tweeling Saartje en Lucas. Toen heb ik een gluten- en suikerallergie ontwikkeld. Sindsdien moet ik dus hard op mijn voeding letten. Ondertussen mocht ik ervaren dat er nog heel wat mensen met soortgelijke allergieën kampen en dat de nood naar gluten- en lactosevrije producten erg groot is. Het bestaande aanbod gebak is veelal vegan en dus zonder eieren , te duur en niet lekker genoeg. Het is mijn bedoeling om patisserie, koekjes, brood en snacks te maken die proeven zoals de ‘gewone’ versie die je kan kopen in een bakkerij.”

Lotjans mist zijn start niet. “We zijn inderdaad goed uit de startblokken geschoten. Dat bewijst nog maar eens hoe hoog de nood is. Onze producten zijn terug te vinden op onze webshop en we werken met afhaalpunten. Ons aanbod telt zowel snacks en brood als koekjes en patisserie. Ook met vragen en specifieke wensen kunnen mensen bij ons terecht. Dan kunnen we kijken waar we kunnen helpen”, besluit de Koekelaarse.

Liselot schotelde ons tijdens het interview een appeltaartje, biscuit met sinaasappelganache en american cookies voor. En het was van lek m’n liptje !

www.lotjans.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier