Wassalon en traiteurzaak op het Lange Munteplein

Mama Roos Verhulst en Marijke Decrop in het wassalon. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Marijke Decrop (46) runt naast haar vaste job nog een wassalon en de traiteurzaak Pleasure Foods. Dat laatste doet ze samen met Lander Vermeulen (36) uit Aalbeke.

Marijke is mama van drie jongeren en werkt als directeur van vbs De Blokkentoren in Anzegem. Haar bijberoepen zijn haar hobby’s. “De traiteurzaak Pleasure Foods is gegroeid uit de kookploeg van Chiro ‘t Stratje in Bellegem”, vertelt Marijke. Lander gaat trouwens nog altijd mee op kamp om te koken. “We werden gevraagd om te koken op feestjes omdat het altijd zo lekker was op kamp. We deden dat vrijwillig, maar de vraag werd te groot. Zo zijn we vier jaar geleden traiteurzaak Pleasure Foods opgestart. We maakten alles klaar in mijn keuken thuis – ik woonde toen in Bellegem – en verzorgden enkel catering op verplaatsing.”

Geen compensatiepremies

In september 2019 is Pleasure Foods verhuisd naar het Lange Munteplein in Kortrijk. “We bouwden hier een keuken in het pand dat we huurden. Door corona zijn we midden april gestart met afhaalmaaltijden, want onze vaste kosten blijven doorlopen. Elke week bieden we enkele gerechten aan die kunnen besteld worden en er kan op zaterdag tussen 10 en 11 uur afgehaald worden.”

Marijke en Lander bouwden in de lokale gemeenschap op de Lange Munte al een cliënteel op. “Met de afhaalmaaltijden komen we net uit onze kosten. Aangezien we in bijberoep werken kunnen we geen compensatiepremies krijgen. We leggen nu ook onze focus op een afhaalservice voor de eindejaarsfeesten.”

Was laten doen

Toen het gehuurde pand zou verkocht worden, besloot Marijke om het te kopen. Het pand bestaat uit onze traiteurzaak en een wassalon, dat Marijke nu ook runt. “Samen met mijn mama zorgen we dat het er elke dag proper is. Het salon is dagelijks open van 6.30 tot 21 uur. “We zijn het goedkoopste wassalon van Kortrijk”, aldus Marijke.

“We bieden ook een wasservice aan waar wij zelf de was doen. Ik haal de gevulde doos af op woensdag en op zaterdag krijgen de klanten alles gewassen, gedroogd en geplooid terug. Voor een doos met de was voor 1 persoon per week betaal je 18,85 euro.” Marijke heeft nog veel toekomstdromen. “Dromen doet leven”, zegt ze.

Wassalon De Lange Munte en Pleasure Foods liggen naast elkaar op het Lange Munteplein 7/11 en 7/12 in Kortrijk. Info: www.pleasurefoods.be, 0475 56 59 15 en www.wassalon-delangemunte.be, 0486 15 18 62.

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier