Waregemse burgemeester volgt Voka-stage bij Lybover

Burgemeester Kurt Vanryckeghem aan het 3D-scanning toestel. © HD
Redactie KW

Burgemeester Kurt Vanryckeghem heeft op 27 augustus een dag stage gelopen bij de Waregemse bedrijvengroep Lybover. Hij deed dit naar aanleiding van de jaarlijkse stage die Voka aanbiedt aan Vlaamse politici. “Het was een bijzonder leerrijke ervaring.”

Voor het 28ste jaar op rij bood Voka, het Vlaams netwerk voor ondernemingen, zomerstages aan aan Vlaamse politici. Dit jaar was het onder meer de beurt aan Kurt Vanryckeghem, burgemeester van Waregem.

Hij mocht zelf zijn stageplek uitkiezen en hij besloot uiteindelijk om een dag mee te lopen bij Lybover. “Ik had sowieso het plan om een bedrijf uit eigen stad te kiezen”, zegt Vanryckeghem. “Ik ken Hans Boels (CEO van Lybover en regiovoorzitter van Voka Zuid-West-Vlaanderen, red.) al enkele jaren persoonlijk en ik vond het een unieke kans om het bedrijf van dichterbij te leren kennen.”

3D-scanning

De Waregemse burgemeester dompelde zich onder in alles waar de familiale bedrijvengroep Lybover voor staat. Zo kreeg hij een quasi volledige rondleiding door het bedrijf en kreeg hij uitleg hoe alles er dagelijks in zijn werk gaat. Hij sloot de dag af met een praktijkgedeelte dat gewijd was aan 3D-scanning.

Sinds begin dit jaar zet Lybover daar volop op in en Kurt Vanryckeghem kreeg dan ook alles tot in de puntjes uitgelegd. Daarna werd aan de hand van enkele voorbeelden aangetoond hoe de 3D-scanning nu precies wordt gebruikt en welke voordelen daar allemaal aan verbonden zijn.

Meer bedrijven bezoeken

Voor Kurt Vanryckeghem werd het dan ook een bijzonder leerrijke ervaring. “Ik vond het heel interessant om dit bedrijf eens van binnenuit te kunnen analyseren, ook structureel. Ik heb ook een beter zicht gekregen op de problematiek waar het bedrijf door corona allemaal mee te kampen heeft.

“Al deze zaken wil ik zeker voorleggen en bespreken met Nathalie Muylle, Federaal minister van Werk, Economie en Consumenten. Zo gaan we proberen om veel meer bedrijven te ondersteunen in de toekomst.”

Zijn zomerstage bij Lybover wordt in ieder geval niet het laatste wat Vanryckeghem zal doen in de bedrijvensector. “We hadden, voor corona alle plannen in de war stuurde, al het idee om op regelmatige basis bedrijven uit de regio te bezoeken“, bevestigt hij. “Deze dag heeft dat idee dan ook alleen nog maar versterkt. In de toekomst gaan we hier zeker en vast werk van maken en meer bedrijven van binnenuit leren kennen.” (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier