Waregemse bank CKV komt met eerste renteverhoging spaarboekje

Redactie KW

De Belgische spaarbank Centrale Kredietverlening (CKV), met zetel in Waregem, zal vanaf 1 januari de rente op haar spaarrekening verhogen, zo bericht Spaargids.be. Volgens de gespecialiseerde gids is het meteen ook de eerste echte renteverhoging op spaarboekjes in België, sinds 2012-2013.

De basisrente bij CKV stijgt van 0,10 procent naar 0,20 procent. De getrouwheidspremie klimt van 0,15 procent naar 0,30 procent. Voor geld dat een heel jaar blijft staan, ontvangt de spaarder dus 0,5 procent vergoeding. Dat is wel nog altijd minder dan de inflatie, die rond de 2 procent schommelt.

CKV komt met haar hogere rente meteen ook in het koppeloton van banken met de hoogste spaarvergoeding. Andere banken zoals Deutsche Bank, MeDirect of Izola bieden nog een hogere rente, maar daar staan dan telkens wel voorwaarden of beperkingen tegenover. Of ook grootbanken zullen volgen door hun spaarrente op te trekken, lijkt weinig waarschijnlijk. De kortetermijnrente staat door het ECB-beleid immers nog altijd extreem laag.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.