Waregems veevoederbedrijf Leievoeders neemt sectorgenoot Cibus over

© leievoeders.be
Redactie KW

Het Waregemse veevoederbedrijf Leievoeders neemt de Poperingse sectorgenoot Cibus over. Dat melden beide bedrijven donderdag. De Belgische Mededingingsautoriteit moet wel nog het licht op groen zetten.

Veevoederbedrijf Leievoeders versterkt zich door de overname van Cibus, dat ook vestigingen heeft in Ieper en Roeselare. Hoewel beide bedrijven werkzaam zijn in dezelfde sector, meent Leievoeders dat de investering zorgt voor complementaire activiteiten. Gevolgen voor het personeel zijn er niet, want de werknemers worden overgenomen en ook de naam Cibus zal blijven bestaan. In totaal zullen binnen de groep een 80-tal mensen tewerkgesteld zijn.

Familiebedrijf

Ook de zusterbedrijven van Cibus zijn in de overname betrokken: met de vloot van transportbedrijf Deltran krijgt Leievoeders 25 vrachtwagens op de baan, en ook de mestverwerkende bedrijven Del’or en Xatan, elk goed voor 35.000 m³, komen onder de vleugels van Leievoeders terecht. “Cibus is een bedrijf dat altijd gestoeld heeft op zijn familiale waarden, en we zijn dan ook zeer verheugd dat we in de warme schoot van een gelijkaardig familiebedrijf terechtkomen. Daar zullen onze personeelsleden, klanten en leveranciers zich comfortabel bij voelen, zoals ze altijd al gewoon waren”, onderstreept Paul Ghekiere, zaakvoerder van Cibus nv.

Gespecialiseerde veevoedermarkt

“Van onze kant zijn we dan weer zeer verheugd dat we met de overname onze positie op de markt kunnen consolideren en dat we onze kostenstructuur over nog grotere volumes kunnen verdelen. Bovendien halen we met de mensen van Cibus nog een pak specifieke kennis in huis die zeker van pas zal komen in een snel veranderende markt als de onze“, aldus mede-zaakvoerder Francis Vandeputte van Leievoeders.

“De veevoedermarkt is immers bijzonder technisch geworden, zowel qua producten als op het vlak van ondersteuning. Varkensvoeder, pluimveevoeder en rundveevoeder zijn specialiteiten an sich geworden. Hoe meer knappe koppen je in je team hebt, hoe meer je weet.” Wanneer de integratie van Cibus kan starten, is nog onduidelijk. De bedrijven wachten nog op de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten