https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ward brengt culinaire visproducten naar Oostrozebeke

Ward Van Severen start straks een eigen viszaak in de Hoogstraat. (foto CLY)
Redactie KW

Een jaar terug verloor Oostrozebeke zijn vertrouwde viswinkel Octopus en dat werd als een groot gemis ervaren. Gelukkig is de redding nabij: midden november opent kok Ward Van Severen (33) zijn nieuwe viszaak ‘Bisous de Baleine’.

Ward Van Severen is een geboren en getogen Oostrozebekenaar. Hij volgde een opleiding als kok in Ter Groene Poorte in Brugge. “Ik liep stage in diverse sterrenzaken en ik heb ook gewerkt in de betere bistro’s”, aldus Ward. “Ik werk intussen al tien jaar op zelfstandige basis in de catering.”

Vishapjes in de mode

“Waarom ik besloot om met een eigen zaak te beginnen? In de catering wordt vandaag de dag heel veel met vis gewerkt en daarin kan ik mijn creativiteit botvieren. Vergeet niet dat we door corona een dik jaar nagenoeg stillagen. Die periode heeft me aan het denken gezet en bracht me op het idee om iets te doen rond visbereidingen. Het ontbreken van een echte viswinkel in de gemeente, na het sluiten van Octopus, deed me meer en meer geloven dat er muziek zat in een viswinkel, waarbij op een moderne en creatieve manier visgerechten kunnen worden aangeboden.”

“Fruits de mer zijn een echte trend geworden in het aanbod van aperitiefjes. Hapjes met alleen visproducten zijn echt in de mode. Ik kijk er al naar uit om heerlijke koude visschotels aan te bieden”, gaat Ward verder. “Een nieuwe viswinkel is niet alleen een zegen voor Oostrozebeke zelf, maar ook in de buurgemeente Ingelmunster is er nergens nog een dergelijke locatie. Bovendien zit ik pal in het centrum met ruime parkeermogelijkheid in de onmiddellijke omgeving, recht tegenover het volkscafé Vrij Polen.”

‘Neusje van de zalm’

“De naam van mijn zaak klinkt Frans en een letterlijke vertaling luidt ‘het neusje van de zalm’. Intussen zijn de nodige verbouwingswerken bezig in het pand in de Vaartstraat, zodat de zaak midden november kan worden geopend. Voor meer inlichtingen kan je terecht op de website www.bisousdebaleine.be. De zaak zal elke dag open zijn van dinsdag tot zondag van 8.30 tot 18.30 uur en sluit alleen op zondag vanaf 12 uur en op maandag. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.