Waak wil blijven groeien: “Gezocht tegen juli: 100 medewerkers met beperking”

Axel Vandenheede

Januari is voor bedrijven de maand om terug te blikken op het voorbije jaar en ook de ambities voor de komende twaalf maanden bekend te maken. Bij maatwerkbedrijf Waak kunnen ze voor 2017 uitstekende cijfers voorleggen. “We kenden een groei van 10 procent”, stelt Tim Vannieuwenhuyse. “Wat dit jaar betreft willen we uitbreiden qua personeel en oppervlakte.”

Waak is het grootste maatwerkbedrijf van Vlaanderen en heeft vorig jaar zonder twijfel zijn positie nog versterkt. “We kenden een omzet van 41 miljoen euro en een globale groei van iets meer dan 10 procent”, stelt algemeen directeur Tim Vannieuwenhuyse. “Dat is voor ons heel leuk en belangrijk. Extra interessant is dat alle bedrijfsafdelingen erop vooruitgaan. Over het algemeen is dat niet zo: dan draaien bepaalde afdelingen meer omzet, terwijl andere het iets minder goed doen.”

De vijf bedrijfsafdelingen binnen Waak zijn Metaal & Assemblage, Elektrische bedradingssystemen, Conditionering & Logistiek, Green & Clean en inHouse. “De afdeling Elektrische bedrading groeide met 3,6 procent, wat een goed resultaat is. Het is namelijk een lastige markt. De grootste groei liet de afdeling Metaal & Assemblage optekenen: 30 procent. Ik zie daar drie redenen voor: een interne reorganisatie, de inzet op verkoop en de markt zelf die groeit.”

“Als directeur ben ik ook heel tevreden dat onze diensten het zo goed doen. Twaalf jaar geleden hadden we die niet, nu werkt een derde van onze medewerkers bij een van onze diensten inHouse en Green & Clean. Zij werken bovendien buiten de muren van Waak, onder begeleiding. Dat stimuleert de integratie in het dagelijkse leven.”

Schilders

Green & Clean is de grootste dienst van Waak en groeide vorig jaar met 14 procent, goed voor een omzet van 3,2 miljoen euro. “We lanceerden in 2017 ook twee nieuwe diensten: schoonmaak en schilderwerken”, vervolgt Tim Vannieuwenhuyse. “Onze schoonmaakploeg telt intussen een 30-tal medewerkers. Voor alle duidelijkheid: we willen met die dienst niet in concurrentie gaan met poetsbedrijven. Zij sturen schoonmakers alleen op pad die overweg kunnen met beveiligingssystemen en onverwachte situaties. Onze medewerkers kunnen dat niet. Daarom zoeken we gestructureerd werk voor hen, onder begeleiding.”

“Idem voor onze schildersploeg. We hebben intussen twee ploegen van drie personen. Elk team bestaat uit een professionele schilder die twee medewerkers aanstuurt. Zij pakken voornamelijk grote oppervlaktes aan: hallen, grote panden, buitenschilderwerk… Nu al zit hun jaaragenda trouwens vol.”

“Op de hoek van de Industrielaan en de Izegemsestraat zetten we een nieuwbouw” – Tim Vannieuwenhuyse, algemeen directeur

Door deze nieuwe diensten, maar ook door de groei van alle bedrijfstakken mocht Waak in 2017 232 nieuwe medewerkers verwelkomen. Er was door bijvoorbeeld pensioneringen een uitstroom van 144 mensen, maar dan nog is de balans met 108 medewerkers erg positief. Tim Vannieuwenhuyse: “Het is als bedrijf super om 232 nieuwe medewerkers aan te werven en nog beter is dat 160 van hen mensen met een beperking zijn. Want mensen met een beperking aan een job helpen is de missie van een maatwerkbedrijf.”

Automatisering

Voor dit jaar ligt de lat ook hoog. “Normaal werven we elk jaar een 100-tal mensen met een beperking aan. In 2018 willen we echter al tegen juli 100 mensen erbij hebben. We zullen hen zeker nodig hebben, want het wordt opnieuw een druk jaar. De vooruitzichten zijn dat alle afdelingen erop vooruit zullen gaan. Behalve dan de verpakkingsafdeling: we verliezen namelijk een grote klant die naar Oost-Europa verhuist. Al is het wel de bedoeling om eenzelfde cijfer als in 2017 te halen.”

“Momenteel is het al erg druk. Maar nu kunnen we nog met de medewerkers van Green & Clean schuiven, zodat het werk af raakt. Vanaf maart, april zijn die niet meer beschikbaar omdat ze dan opnieuw naar buiten gaan. Daarom de ambitie om de eerste zes maanden van dit jaar al zoveel nieuwe medewerkers te vinden. Gemakkelijk is dat niet, want in deze regio is de werkloosheid laag. We willen potentiële medewerkers overtuigen om voor Waak te werken door een campagne op sociale media op te starten en zo te tonen dat ook wij een aantrekkelijke werkgever zijn.”

Zo zal het nieuwe gebouw voor de afdeling Conditionering & Logistiek er uitzien. (GF)
Zo zal het nieuwe gebouw voor de afdeling Conditionering & Logistiek er uitzien. (GF)

Een extra troef hierbij zijn de forse investeringen die Waak dit jaar doet. “We trokken 2,15 miljoen euro uit om verder te automatiseren”, aldus nog de algemeen directeur. “Zo hebben we bij LVD uit Gullegem een plaatlaser gekocht. We bestelden ook een machine in Zwitserland. Je krijgt wel eens de kritiek te horen dat je door te automatiseren jobs schrapt, maar dat klopt niet: die machines vervangen weliswaar enkele medewerkers, maar ze creëren ook nieuwe opportuniteiten waarvoor we die medewerkers dan kunnen inschakelen.”

Dienstengebouw

“Behalve in machines investeren we dit jaar ook in gebouwen. Op de hoek van de Industrielaan en de Izegemsestraat hebben we een gebouw afgebroken en komt er een nieuwbouw voor de afdeling Conditionering & Logistiek. Eens die af is, zullen we meer magazijnruimte en extra laadkades hebben. We kijken verder uit naar mogelijkheden om onze diensten op één site onder te brengen. Nu zijn die nog samen met de afdeling metaal gevestigd op de Vijverhoek, maar we kampen daar met plaatsgebrek. Ideaal zou zijn om voor inHouse en Green & Clean een terrein te vinden die bij een van onze huidige drie sites aansluit”, besluit Tim Vannieuwenhuyse.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.