Met de eindejaarsperiode in zicht, maakt Kortrijk zich op om de kerstverlichting op te hangen. Op vrijdag 29 november wordt de nieuwe led-verlichting voor het eerst aangestoken. Om 18 uur stipt drukken schepenen Arne Vandendriessche en Ruth Vandenberghe op de knop om de lichtjes te laten branden. Niet alleen in het stadscentrum, maar ook in de verschillende deelgemeenten. Op het ontstekingsmoment zorgt Dixieland Streetband voor de muzikale sfeer en er is ook heel wat randanimatie voorzien. "We hebben voor het eerst ooit kerstverlichting in Kortrijk en al haar deelgemeenten", duidt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). "Investeren in kerstsfeer is belangrijk want dit zorgt voor extra beleving en gezelligheid voor de vele bezoekers en shoppers aan onze stad."

De geplande kerstverlichting op Heuleplaats. © gf

In de deelgemeenten, die voor het eerst allemaal kerstverlichting krijgen, wordt door lokale vrijwilligers, verenigingen en ondernemers ook een evenement georganiseerd. In Marke (Platse), Bellegem (Chevalier), Aalbeke (Labberleute), Kooigem (St.-Laurentius), Heule (Den Hert), Rollegem (Boom aan het buurthuis) en Bissegem (Koningshof) wordt getrakteerd met een aperitief en kleine versnaperingen. "Geen enkele deelgemeente valt dit keer uit de boot", oppert schepen van Deelgemeenten Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). "Het enthousiasme van de vele vrijwilligers, organisaties en ondernemers die mee zorgen voor de sfeer en gezelligheid in hun deelgemeente wordt ten zeerste geapprecieerd."

De nieuwe lampen omvatten warm witte led-lichtjes, afgewerkt met koudere accenten. De kerstlampjes zijn gemaakt uit biologisch afbreekbaar Bioprint-materiaal en erg energiezuinig. De lampjes blijven hangen tot midden januari.

Vrijdag wordt in het stadscentrum ook Black Friday gevierd, het superkoopjesmoment dat kwam overgewaaid uit de VS. In Kortrijk is dit meteen het officiële startschot voor de kerstaankopen. Wie die dag voor 50 euro aankoopt in de binnenstad, kan een kans wagen bij het Rad van Fortuin en zo een Kortrijk Cadeaubon winnen ter waarde van 50 euro. Alle deelnemers krijgen sowieso een Kortrijkse shopping goodiebag.

Met de eindejaarsperiode in zicht, maakt Kortrijk zich op om de kerstverlichting op te hangen. Op vrijdag 29 november wordt de nieuwe led-verlichting voor het eerst aangestoken. Om 18 uur stipt drukken schepenen Arne Vandendriessche en Ruth Vandenberghe op de knop om de lichtjes te laten branden. Niet alleen in het stadscentrum, maar ook in de verschillende deelgemeenten. Op het ontstekingsmoment zorgt Dixieland Streetband voor de muzikale sfeer en er is ook heel wat randanimatie voorzien. "We hebben voor het eerst ooit kerstverlichting in Kortrijk en al haar deelgemeenten", duidt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). "Investeren in kerstsfeer is belangrijk want dit zorgt voor extra beleving en gezelligheid voor de vele bezoekers en shoppers aan onze stad."In de deelgemeenten, die voor het eerst allemaal kerstverlichting krijgen, wordt door lokale vrijwilligers, verenigingen en ondernemers ook een evenement georganiseerd. In Marke (Platse), Bellegem (Chevalier), Aalbeke (Labberleute), Kooigem (St.-Laurentius), Heule (Den Hert), Rollegem (Boom aan het buurthuis) en Bissegem (Koningshof) wordt getrakteerd met een aperitief en kleine versnaperingen. "Geen enkele deelgemeente valt dit keer uit de boot", oppert schepen van Deelgemeenten Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). "Het enthousiasme van de vele vrijwilligers, organisaties en ondernemers die mee zorgen voor de sfeer en gezelligheid in hun deelgemeente wordt ten zeerste geapprecieerd."De nieuwe lampen omvatten warm witte led-lichtjes, afgewerkt met koudere accenten. De kerstlampjes zijn gemaakt uit biologisch afbreekbaar Bioprint-materiaal en erg energiezuinig. De lampjes blijven hangen tot midden januari.