Voorzitter Vlaams Parlement bezoekt Alpro in Wevelgem

Jan Peumans maakt zich klaar voor het bezoek. © Foto AXV
Axel Vandenheede

Vrijdagnamiddag kreeg de Wevelgemse afdeling van Alpro het bezoek van Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement.

Normaal had ook minister-president Geert Bourgeois, eveneens N-VA, present getekend, maar de ministerraad – waarop onder meer de vluchtelingenproblematiek werd besproken – was zo uitgelopen dat de Izegemnaar niet meer op tijd in Wevelgem raakte.

Het bezoek kaderde in een reeks bezoeken die vooral Geert Bourgeois aflegt bij toonaangevende bedrijven. Eerder ging hij al langs bij Van de Wiele in Marke, Flandria in Wervik en Aerospace in Oostkamp.

Jan Peumans kreeg net als onder meer Chris Moris, general manager van Fevia, een uitgebreide rondleiding in de fabriek en sprak ook zelf met een aantal werknemers. Ceo Bernard Deryckere en sitemanager John Flypo begeleidden de Limburger.

Onder meer de verpakkingsafdeling werd bezocht.
Onder meer de verpakkingsafdeling werd bezocht.© Foto AXV

Dit jaar investert Alpro, dat een deel is van White Wave Foods Company, liefst 80 miljoen euro. Zo komen er 8 productielijnen bij, waarvan 5 in Wevelgem zelf. De multinational werft ook 250 werknemers aan, van wie 200 in België. “In 2014 groeiden we met 27 procent”, legt woordvoerder Ann De Jaeger uit. “Ook de komende drie jaren zit een groei erin. Vandaar die investeringen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier