“Voortdurend blijven investeren”

Steven De Roo kijkt uit naar een betere locatie. (Foto LVA)
Redactie KW

Hij werkte vele jaren bij Opel Decaigny, eerst in Emelgem daarna in Tielt, en besliste twee jaar geleden om van zijn bijberoep zijn hoofdberoep te maken. Steven De Roo uit de Wingensesteenweg is onafhankelijk garagist. “Het barst hier uit zijn voegen.”

Dit artikel maakt deel uit van ons Dossier Auto.

De locatie waar Steven De Roo op vandaag zit, is verre van ideaal. “Ik ben afkomstig van Olsene. Mijn ouders zijn landbouwers. De beesten interesseerden mij niet, wel de tractoren en vooral dan de techniek.” De intussen 30-jarige Tieltenaar is getrouwd met Lien De Backer, die in het OCMW-rusthuis Deken Darras werkt, en is de vader van de 5-jarige tweeling Lars en Nore.

Naast zijn job bij Opel Decaigny werkte hij acht jaar als garagist in bijberoep, nu is hij al twee jaar voltijds aan de slag. “Ik heb er bewust voor gekozen om niet van één merk afhankelijk te zijn. Anders hang je daaraan vast. Ik hou meer van mijn zelfstandigheid. Aan dat onafhankelijk karakter zijn zowel voor- als nadelen verbonden.”

Versnellingsbakken

“Je moet dit en je moet dat niet, maar je krijgt ook de knowhow niet van een merk. Ik heb intussen bewezen dat ik mijn plan kan trekken. Op mijn vorige werk was ik ook niet de man van het onderhoud, geef mij maar moeilijk te herstellen versnellingsbakken of motoren die deels of volledig moeten worden opengegooid. Daar ligt mijn grote sterkte.”

Hoewel de locatie niet ideaal is, groeit het klantenbestand verder. “Ik kijk voortdurend uit of ik mij ergens anders kan gaan vestigen. Zo had ik al contact met de WVI, maar ik sta op een wachtlijst en hoor er niks meer van. Ik heb natuurlijk ook geen lap grond van 5.000 vierkante meter nodig. Ik wil kleinschalig blijven werken. Het persoonlijke contact en de goede service staan uiteraard voorop. Het is en blijft hard werken. Op zondag volgt dan ook nog de administratie. Ik ben blij dat ik onafhankelijk ben en investeer ook verder in nieuwe diagnosetoestellen en toestellen om automatische versnellingsbakken te analyseren. En ook, we proberen goedkoper te zijn, zonder echter te gaan braderen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.