Voortaan kan je ook in Portugal een Straffe Hendrik bestellen

De Portugees Pedro Pimenta, eigenaar van DCN Beers, en managing director Xavier Vanneste van Brouwerij De Halve Maan kijken toe hoe gouverneur Carl Decaluwé een Straffe Hendrik uitschenkt. © Arjan Desante
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Dankzij een verregaande samenwerking met een lokale importeur, kan je voortaan ook in Portugal een Straffe Hendrik bestellen. Gouverneur Carl Decaluwé schonk het eerste biertje in Porto. Straks trekt ook de Brugse Zot richting Portugal.

Brouwerij De Halve Maan uit Brugge, vooral bekend van de Brugse Zot, viel eerder dit jaar in de prijzen op de World Beer Challenge in het Portugese Lissabon. De brouwerij won er drie gouden medailles: voor Straffe Hendrik Tripel, Straffe Hendrik Quadrupel en Brugse Zot Blond.

Nu gaat de brouwerij een intensieve samenwerking aan met een bekende importeur in Portugal, DCN Beers. In een eerste fase gaat het over Straffe Hendrik, maar later komt ook Brugse Zot aan bod. De bieren worden geïntroduceerd in de horeca, maar ook in de kleinhandel.

Dinsdag was er een lanceringsevenement in Lissabon, met staatssecretaris Pieter De Crem én Koning Filip. Woensdag viel gouverneur Carl Decaluwé de eer te beurt om een eerste Straffe Hendrik te schenken in Porto. “A governor is mostly a door-opener, I’m proud that I am now also a beer-opener”, grapte de gouverneur van West-Vlaanderen in zijn beste Engels.

(AD-foto AD)

Xavier Vanneste, gouverneur Carl Decaluwé, Pedro Pimenta en directeur export Steve Snauwaert.
Xavier Vanneste, gouverneur Carl Decaluwé, Pedro Pimenta en directeur export Steve Snauwaert.© Arjan Desante

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier