Voormalige karatekampioene Lien Renders opent interieurzaak: “Lockdown doet mensen investeren”

Line Renders.© Davy Coghe
Line Renders.© Davy Coghe
Piet De Ville

In het ruime pand langs de Baron Ruzettelaan waar voorheen een regionale afdeling van de Nationale Loterij gevestigd was, huisnummer 78, realiseerde interieurinrichter Line Renders een kantoor met showroom voor haar bedrijfje L-Interieur.

“Mensen die op de Lotto speelden en een dusdanig groot bedrag wonnen waarbij de afhandeling niet kon gebeuren in de krantenwinkel kwamen hier terecht. Het gebouw heeft dus wel een bijzondere voorgeschiedenis”, lacht Line. “In mei vorig jaar zijn we hier begonnen met de verbouwing en dat was best wel een intens proces. Gelukkig kreeg ik veel steun en hulp van mijn ouders en mijn vriend Yoram Tack. Eind vorig jaar kreeg ik wel een ferme opdoffer te verwerken doordat ik ernstig ziek werd door een coronabesmetting. Ik ben niet in het ziekenhuis beland maar had het wel zwaar te pakken. Vier weken was ik buiten strijd.”

Met vallen en opstaan

Intussen is Line nu al enkele weken actief in het nieuwe kantoor met ruime showroom om klanten te ontvangen. Een grote stap in haar loopbaan als interieurinrichter die ze begon in bijberoep naast een vaste baan als bediende in een keukenbedrijf. “Daar moest ik de ontwerpen van de keukens voor de klanten ook al wat visualiseren in een computerprogramma en zo is het idee gegroeid om zelf te gaan ontwerpen”, vertelt Lina. “Vier en een half jaar geleden ben ik gestart als zelfstandige in bijberoep en nu ben ik al ruim twee jaar in hoofdberoep actief met L-Interieur. Het vergde al heel wat studiewerk, heel wat doorzettingsvermogen en met vallen en opstaan ben ik geraakt waar ik nu sta. Doorzetting, discipline, hard werken… het zijn waarden die me al eerder werden bijgebracht en dat was toen ik op een behoorlijk hoog niveau aan karate deed, vanuit de karateclub in De Valkaart in Oostkamp. Het lijkt misschien een vreemde link maar wilskracht en discipline zijn heel belangrijk bij karate. Ik heb het daar nog tot Vlaams kampioen geschopt in mijn discipline en behaalde ook podiumplaatsen op de Belgische kampioenschappen. Nu heb ik dat wat afgebouwd maar ik ben nog altijd actief als trainer in De Valkaart.”

Het mag gezegd: het kantoor en de showroom van Line mogen gezien worden. Je kunt er zowel een salon, een eetkamer, een keuken als een slaapkamer bekijken, allemaal uitgetekend door Line zelf. “Ik heb altijd veel zogenaamd B2B gewerkt, dus voor bedrijven, maar met de showroom erbij kan ik mijn werk nu ook nog beter gaan presenteren naar particulieren ook. Ik merk trouwens dat als gevolg van die lockdowns de mensen meer willen investeren in een keuken of in een kantoorruimte bij hen thuis. Dus dat is, althans voor mij, toch nog één positief punt aan heel die coronacrisis.” (lacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.