Voormalig luchthaventopman Marcel Buelens wordt ceo Versluys Logistics

Hannes Hosten

Marcel Buelens (66), tot voor kort ceo van de luchthaven van Oostende, wordt ceo van Versluys Logistics, de logistieke vastgoedtak van Groep Versluys.

“Met Marcel Buelens als luchtvaarticoon verzekert Versluys Logistics zich van heel wat bijkomende expertise en kennis”, luidt het. “De komende jaren wil Versluys een cruciale rol spelen binnen het ontwikkelen van bepaalde delen van de luchthaven van Oostende-Brugge. Onlangs werd in eerste fase al een concrete vergunningsaanvraag ingediend voor een uitbreiding van 16.000 m² logistiek vastgoed op de luchthaven. Als ceo zal Marcel Buelens dit ingezet proces verder begeleiden en intensifiëren.”

“Buelens beschikt over een uitgebreid netwerk en is de ideale intermediair tussen de verschillende betrokken actoren”, zegt Groep Versluys verder. “Versluys Logistics onderstreept met deze benoeming hun groeiambitie om op termijn een rol te spelen als succesvolle logistieke vastgoedspeler.”

In september 2020 maakte Groep Versluys bekend dat er binnen de groep een logistieke vastgoedpoot werd opgericht, die magazijnen zal bouwen. Toen werd ook een exclusieve overeenkomst gesloten om op de luchthaven van Oostende logistieke magazijnen op te trekken. Marcel Buelens was toen nog ceo van de luchthaven, maar eind 2020 ging hij met pensioen. Als ceo van Versluys Logistics blijft hij toch betrokken bij de luchthaven.

“Niet lang moeten nadenken”

“Toen Versluys Logistics als onderdeel van Versluys Groep, vorig jaar in september de publiek-private samenwerking aankondigde voor de ontwikkeling van de luchthaven Oostende-Brugge was ik bijzonder opgetogen”, zegt Buelens. “Versluys Groep staat immers als jaren symbool voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat hun nieuw opgerichte vennootschap ‘Versluys Logistics’ zijn schouders zet onder de luchthaven Oostende-Brugge als belangrijke logistieke draaischijf voor Vlaanderen, met een ideale ligging tussen Noord-Frankrijk, Nederland en de UK, was een niet mis te verstaan signaal in de sector. Toen Bart Versluys, ceo van Versluys Groep, mij onlangs benaderde, moest ik dan ook niet lang nadenken. Ik geloof sterk in de normen en waarden van Versluys en bovendien ken ik beter dan wie dan ook de enorme opportuniteiten van de luchthaven Oostende-Brugge. Daarnaast kan ik met mijn jarenlange ervaring en uitgebreid netwerk binnen de luchtvaartwereld een mooie meerwaarde bieden voor Versluys Logistics.”

De Vlaams-Brabander Marcel Buelens studeerde economie aan de VUB en was zowat zijn hele loopbaan actief in de luchtvaartsector. Hij was van 2006 tot 2009 gedelegeerd bestuurder van de luchthaven van Charlerloi en van 2014 tot 2020 ceo van de luchthavens van Oostende en Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier