Voorakkoord wordt om 11 uur aan werknemers gepresenteerd

© Foto Belga
Redactie KW

Het voorakkoord dat de vakbonden en de directie van baggageafhandelaar Aviapartner afsloten, wordt om 11 uur aan de werknemers gepresenteerd en niet om 6 uur zoals eerder gemeld. Dat laat de christelijke vakbond ACV Transcom weten. Intussen zouden de eerste mensen al het werk hebben hervat.

Het voorakkoord dat woensdag om iets voor 5 uur bereikt werd na een marathononderhandeling, maakt een einde aan zes dagen van staking. Afhandelaar Aviapartner start geleidelijk aan zijn diensten weer op. Om 11 uur buigen de werknemers zich dan over het voorakkoord.

Transportbond BTB-ABVV maakt in een persbericht bekend dat hierin een verhoging van het aantal contracten is opgenomen. Dat was de voornaamste eis van de vakbonden, want zo komen er ploegen van vijf personen om de vliegtuigen te laden en te lossen en krijgen interim-arbeiders een Aviapartner-contract.

Er werden ook punten afgedwongen die de organisatie binnen Aviapartner moeten verbeteren. In de eerste plaats wordt de personeelsdienst versterkt, zodat de lonen correct uitbetaald worden. Daarnaast zullen leden van de raad van bestuur toezien op de uitvoering van het akkoord en dat moet tot meer vertrouwen leiden.

Deze staking had vermeden kunnen worden indien het management geluisterd had naar de noodkreten van het personeel. Uiteindelijk moest de grote baas Clive Hopkins orde op zaken stellen langs werkgeverszijde om uit de impasse te geraken. Het Belgisch management draagt een grote verantwoordelijkheid voor deze staking”, stelt Sandra Langenus van BTB-ABVV uit.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier