Voor het eerst een verpakkingsbeurs in Kortrijk

Links zien we Dirk Dupont en rechts staat Geo Verstichel. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Verpakkingen zijn ‘hot item’ momenteel. Handelaars zitten soms met de handen in het haar over welke primaire verpakkingen nu mogelijk zijn en welke oplossingen er zijn voor wat niet meer mag. Het netwerkevenement Packcontact op 23 en 24 september moet hier op deze vragen antwoorden bieden.

Geo Verstichel (67) uit Kortrijk was jaren werkzaam in de verpakkingswereld. Ook Dirk Dupont (65) uit Bellegem kwam door zijn werk als zaakvoerder van Dupont nv veel met verpakking in contact en is als voorzitter van Meatexpo gewoon om beurzen te organiseren. Bijna 15 jaar geleden broedde bij Geo al het idee om een beurs rond verpakkingen te organiseren. Het kwam niet van de grond, maar het idee bleef borrelen.

“Het embryo dat ontstaan was, werd drie jaar geleden kleinschalig uitgetest in het Huis van de Voeding in Roeselare. De eerste keer hadden we 20 en de tweede keer 35 deelnemers. We moesten toen mensen weigeren en het werd tijd om te groeien”, luidt het. “We willen voeding en verpakking koppelen in onze regio. Van Brugge en Roeselare tot Rijsel zit er veel potentieel, want er zijn veel voedingsfabrieken die met verpakking bezig zijn. Ook POM West-Vlaanderen ondersteunt ons. We willen een level hoger gaan dan enkel een beurs.”

De BV Packcontact werd opgericht en we organiseren met een team van vijf mensen voor het eerst een groot netwerkevent in XXL in Kortrijk Xpo. Er is een overeenkomst voor drie edities en de eerste vindt plaats op 23 en 24 september 2020. Deze valt niet toevallig op hetzelfde moment met de beurs Intra Food, die in Halle 6 plaats vindt.

Primaire verpakking

Packcontact richt zich vooral tot primaire verpakking. “Er is hier momenteel veel om te doen. Er mag geen plastiek meer gebruikt worden en men moet op zoek naar bio- of recycleerbare vervangproducten op basis van maïs, bamboe, enz… Niemand weet nog wat te gebruiken, nu en in de toekomst. “Zowel de industrie, warenhuizen en klein- als groothandels zitten met problemen hieromtrent. Het unieke aan Packcontact is dat experts er samen zullen zitten om vragen te beantwoorden. We ondervonden op de vorige edities in Roeselare dat mensen voornamelijk met vragen kwamen en dat de lezingen die gegeven werden, druk bijgewoond werden.

Op dit interactief event stellen de verschillende schakels van de productie van alle verpakkingsmateriaal hun innovaties voor. Er wordt gemikt op exposanten uit België, Nederland en Frankrijk. Inschrijven kan via de website www.packcontact.com.

(EDB )

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier