Volop nieuwe opdrachten voor Inside Building Veurne, impact corona nog niet voelbaar

Thijs Prophete en zijn vrouw Pauline Joye van Inside Building.© gf
Thijs Prophete en zijn vrouw Pauline Joye van Inside Building.© gf
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Inside Building is een totaalaannemer voor interieurwerken en wil daarbij optreden als één centraal aanspreekpunt voor zijn klanten. Dat zijn zowel architecten, projectontwikkelaars als particulieren. “Afhankelijk van die opdrachtgever en de omvang, zal de coronacrisis zich vroeger of later laten voelen”, voorspellen bedrijfsleiders Thijs Prophete en Pauline Joye. Zij proberen hun activiteiten dan ook nu al wat aan te passen .

Thijs Prophete (32) en zijn vrouw Pauline Joye (31) richtten Inside Building zes jaar geleden op in de Slableedstraat, op Industrieterrein II. Sindsdien nemen ze daar samen de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen.

Wat typeert jullie als jonge bedrijfsleiders?

Thijs Prophete : “Pauline kreeg de bouwpassie natuurlijk met de paplepel mee. Zij is namelijk de dochter van Bernard Joye, de zaakvoerder van het Veurnse betonproductiebedrijf Enjoy Concrete. Maar ook bij mij was die eerder al aanwezig. Op mijn twintigste stampte ik namelijk mijn eigen schildersbedrijf in Oostduinkerke uit de grond, waarmee ik in de voetsporen trad van mijn grootvader. Ik hou van de vele uitdagingen van het ondernemen, zeker in de bouw. Enerzijds worden wij zelf uitgedaagd door de opdrachtgevers en anderzijds moeten wij op onze beurt onze mensen uitdagen om de werken op een degelijke en vlotte manier uit te voeren. De bijhorende verantwoordelijkheid schrikt mij niet af. Integendeel, dat maakt het juist boeiend.”

Pauline Joye : “Thijs staat bekend om zijn no-nonsenseaanpak: hij zegt meteen waar het op staat. Hij moet daarbij soms mannen aansturen die zijn vader zouden kunnen zijn, wat natuurlijk niet vanzelfsprekend is. Onze medewerkers weten echter dat ze belangrijk zijn voor het bedrijf en verdienen dan ook ons grootste respect , zoals ik het van mijn vader geleerd heb. Zij geloven overigens zelf ook in onze onderneming en willen die mee doen groeien. Wij zijn allebei harde werkers, maar we maken ook graag tijd voor een babbel met de mannen, zoals tijdens het vrijdagavondpintje. Dat is het moment om eens met iedereen samen te komen, zowel met de bureau- als de werkplaatsmedewerkers en zij die de baan opgaan.”

Hebben jullie hier een duidelijk afgelijnde taakverdeling?

Thijs : “Pauline ontfermt zich over het financiële aspect en het personeel. Ikzelf ben verantwoordelijk voor het binnenrijven en de uitvoering van de projecten. Het heeft wat tijd gekost voor we als echtgenoten onze draai vonden op die gemeenschappelijke werkvloer, maar nu zijn we een goede tandem.”

Pauline : “We vullen elkaar inderdaad goed aan. Thijs is heel gedreven en wil snel vooruit, ikzelf ben voorzichtiger en probeer hem soms wat in te tomen. Ik werk overigens op de gelijkvloerse verdieping, hij een etage hoger. Bewust, ja!” (lacht)

Welke impact ervaren jullie van de coronacrisis?

Thijs : “Vooralsnog laat de crisis zich helemaal niet voelen bij ons. We werken niet alleen bestaande opdrachten af, maar konden ons orderboek ook vullen met nieuwe projecten, zelfs dànkzij corona. Een hotel profiteerde bijvoorbeeld van de sluiting om nu kleine verbouwingswerken te laten uitvoeren. Toch houden wij ons hart wat vast, maar dan voor de komende jaren. Veel grote, langlopende bouwprojecten worden nu immers on hold gezet en hebben pas later impact op ons, als afwerkers. Daarom proberen we onze activiteiten nu wat te verschuiven richting de markt van de tweedeverblijvers.”

Pauline : “Vorig jaar hadden we een hele forse groeischeut, met een omzetstijging van 2 naar 3,5 miljoen euro. Dit jaar verwachten we nog iets beter te doen en een omzetcijfer van 4 miljoen euro te behalen. Waar we dit vorig jaar in grote mate realiseerden met onderaannemers, hebben we dit jaar enkele nieuwe, vaste medewerkers aangetrokken. Zo is ons personeelsbestand op zes jaar tijd aangedikt van drie tot bijna dertig mensen. Dat gaat van bedienden tot productiemedewerkers, schilders, schrijnwerkers en meubelplaatsers. Al deze werkkrachten konden gelukkig aan het werk blijven. We hadden vooralsnog geen coronabesmettingen, dankzij de getroffen maatregelen in ons bureau en het atelier. Al moeten we wel toegeven dat die wat moeilijker na te leven zijn op de werven, waar er dikwijls ook andere partijen aan het werk zijn en er soms klantenbezoeken plaatsvinden.”

Wat brengt de toekomst voor Inside Building?

Thijs : “Qua grootte zitten we nu op het niveau dat we wilden bereiken. We hebben momenteel dan ook geen verdere uitbreidingsplannen. Ook ons werkterrein blijft behouden: West- en Oost-Vlaanderen. Volgende zomer verhuizen we wel naar het nieuwe bedrijventerrein Monikkenhoek. Daar kunnen we dan verder groeien, al zijn dat langetermijnplannen.”

Pauline : “Nu willen we vooral onze dagelijkse werkzaamheden verder verbeteren, zodat we een gerenommeerd bedrijf worden in onze sector en onze regio.”

“Op die manier willen we onze gedane groei-inspanningen beloond zien.”

Privé

Thijs Prophete (32) en Pauline Joye (31) vormen een koppel sinds 2011. Ze trouwden in 2016 en hebben twee zoontjes: Nestor (3) en Theo (1). Het gezin woont in Veurne. Daar leiden ze sinds 2014 samen het interieurafwerkingsbedrijf Inside Building.

Bedrijf

Activiteiten: Inside Building is een totaalaannemer voor interieurwerken, van schilderwerken tot meubels op maat.

Bedrijfsoppervlakte: 1.800 m2.

Werknemers: 28.

Omzet: 3,5 miljoen euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.