Voka voorzichtig tevreden met beslissing over Brugs voetbalstadiondossier

Voka West-Vlaanderen is opgetogen met de snelle positieve wending in het dossier over het Brugse voetbalstadion en het nieuwe bedrijventerrein langs de Blankenbergsesteenweg.

Bert Mons. © GF

De Vlaamse regering heeft zeer snel gehandeld en de impasse doorbroken in de saga van het stadion van Cercle Brugge en het nieuwe bedrijventerrein langs de Blankenbergsesteenweg in Brugge.

Na jaren duw- en trekwerk had de Raad van State tot ieders verrassing dit dossier op 6 oktober jongstleden vernietigd. Minister Demir heeft het nu toch op korte termijn kunnen remediëren, waarbij ze tegemoet is gekomen aan de opmerkingen van de Raad van State.

Economische ontwikkeling

Het aangepaste plan gaat nu terug naar de Raad van State die 30 dagen de tijd krijgt om het gewijzigde plan te beoordelen. Pas daarna wordt het plan definitief vastgesteld.

Voka West-Vlaanderen is opgetogen met deze snelle positieve wending. Bert Mons: “Dankzij deze snelle interventie van minister Demir en de Vlaamse regering hebben we binnenkort (als alles goed gaat) twee nieuwe voetbalstadions in Brugge, én last but not least, een nieuw bedrijventerrein langs de Blankenbergsesteenweg. Laat ons niet vergeten hoe belangrijk dit laatste is voor de economische ontwikkeling van de regio. Wij blijven echter op onze hoede en hopen dat er niet opnieuw stokken in de wielen worden gestoken door tegenstanders.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.