Voka ijvert voor meer ruimte langs de as A19 Kortrijk-Ieper-Poperinge-Frankrijk

Redactie KW

Voka West-Vlaanderen houdt vanavond haar nieuwjaarsreceptie in Elverdinge. In de nieuwjaarsboodschappen vraagt de werkgeversorganisatie onder andere meer ruimte om te ondernemen.

“Voka West-Vlaanderen ijvert voor meer ruimte langs de as A19 Kortrijk-Ieper-Poperinge-Frankrijk”, klinkt het in de nieuwjaarsboodschap. “In de plaats van versnipperd ruimtegebruik in de Westhoek moet ruimte voor bedrijvigheid gebundeld worden langs de belangrijkste economische as van de A19 en meer bepaald op het grondgebied van Menen, Wervik, Zonnebeke, Ieper en Poperinge. Die as moet ook op het vlak van mobiliteit geoptimaliseerd worden zodat een vlotte verbinding met Poperinge en met de autosnelweg Lille-Duinkerke een feit wordt.”

Concreet hoopt Voka in 2016 vooruitgang te maken in twee ruimtedossiers. “Er moet een snelle realisatie komen van het bedrijventerrein ‘Reigersburg’ in Ieper. Het dossier zit momenteel bij Raad van State, maar voor de ontwikkeling van de bedrijvigheid in de regio Ieper is dat bedrijventerrein essentieel. Ook moet er vooruitgang geboekt worden voor een nieuw regionaal bedrijventerrein rond Wervik en Menen, nu de plannen voor Menen-West door de Raad van State vernietigd werden.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier