Door de coronacrisis liggen heel wat werven stil en bouwen ze een grote achterstand op. Voka vraagt daarom samen met de bouwsector om deze zomer te mogen doorwerken aan de kust indien mogelijk. "Daarbij zal natuurlijk zo veel mogelijk rekening worden gehouden met de horeca", zegt Bert Mons, directeur van Voka West-Vlaanderen.

Daarnaast vragen ze ook om de taksen voor het tijdelijk bezetten van het openbaar domein naar aanleiding van werven op te heffen, nu er op de meeste werven niet kan worden gewerkt. "We hebben al enkele positieve reacties gehad van kuststeden, zij zullen het voorstel zo snel mogelijk in het schepencollege bespreken. We hopen dat gemeenten die minder enthousiast zijn, open staan voor overleg", aldus Mons.

Door de coronacrisis liggen heel wat werven stil en bouwen ze een grote achterstand op. Voka vraagt daarom samen met de bouwsector om deze zomer te mogen doorwerken aan de kust indien mogelijk. "Daarbij zal natuurlijk zo veel mogelijk rekening worden gehouden met de horeca", zegt Bert Mons, directeur van Voka West-Vlaanderen.Daarnaast vragen ze ook om de taksen voor het tijdelijk bezetten van het openbaar domein naar aanleiding van werven op te heffen, nu er op de meeste werven niet kan worden gewerkt. "We hebben al enkele positieve reacties gehad van kuststeden, zij zullen het voorstel zo snel mogelijk in het schepencollege bespreken. We hopen dat gemeenten die minder enthousiast zijn, open staan voor overleg", aldus Mons.