Aanleiding voor het opmerkelijke initiatief van Voka-baas Bert Mons zijn de talrijke uitdagingen die op West-Vlaanderen afkomen. De voorbije maanden is nogal wat tegenkanting gegroeid tegen geplande projecten. Onder meer tegen het Ventilusproject - dat is dat van nieuwe hoogspanningslijn die door onze provincie zou komen -, tegen de bouw van windmolens - "Als windrijke provincie tellen we het minst van al windmolens op het land," stipt Bert Mons aan - en tegen de aanleg van nieuwe industrieterreinen.

Lessen uit het verleden

Het gaat goed met West-Vlaanderen. We mogen er trots op zijn. En West-Vlamingen hebben geleerd om met crisissen om te gaan. "Kwamen ze hard aan, die crisissen, dan gingen West-Vlamingen er extra hard tegenaan. Zonder grote woorden, zonder hulp van buitenaf. We hebben onszelf keer op keer heruitgevonden, nieuwe evoluties en technologieën omarmd en er het beste uitgepuurd", zegt hij.

En er zijn opnieuw uitdagingen die op ons afkomen. Maar algemeen directeur Bert Mons waarschuwt. "We mogen ons niet blind afzetten tegen nieuwe technologieën", schrijft hij in zijn open brief. "We mogen niet alleen problemen zien, maar ook kansen."

De algemeen directeur van de West-Vlaamse ondernemersvereniging roept op om "elkaar te vinden in een breed en open debat waarin we zoeken naar de juiste balans voor West-Vlaanderen. Samen en niet tegen elkaar. Laat ons samen gaan voor de vooruit, op alle vlakken."

Aanleiding voor het opmerkelijke initiatief van Voka-baas Bert Mons zijn de talrijke uitdagingen die op West-Vlaanderen afkomen. De voorbije maanden is nogal wat tegenkanting gegroeid tegen geplande projecten. Onder meer tegen het Ventilusproject - dat is dat van nieuwe hoogspanningslijn die door onze provincie zou komen -, tegen de bouw van windmolens - "Als windrijke provincie tellen we het minst van al windmolens op het land," stipt Bert Mons aan - en tegen de aanleg van nieuwe industrieterreinen.Het gaat goed met West-Vlaanderen. We mogen er trots op zijn. En West-Vlamingen hebben geleerd om met crisissen om te gaan. "Kwamen ze hard aan, die crisissen, dan gingen West-Vlamingen er extra hard tegenaan. Zonder grote woorden, zonder hulp van buitenaf. We hebben onszelf keer op keer heruitgevonden, nieuwe evoluties en technologieën omarmd en er het beste uitgepuurd", zegt hij.En er zijn opnieuw uitdagingen die op ons afkomen. Maar algemeen directeur Bert Mons waarschuwt. "We mogen ons niet blind afzetten tegen nieuwe technologieën", schrijft hij in zijn open brief. "We mogen niet alleen problemen zien, maar ook kansen."De algemeen directeur van de West-Vlaamse ondernemersvereniging roept op om "elkaar te vinden in een breed en open debat waarin we zoeken naar de juiste balans voor West-Vlaanderen. Samen en niet tegen elkaar. Laat ons samen gaan voor de vooruit, op alle vlakken."