Voetweg wordt verlegd voor komst van een nieuwe Aldi met ondergrondse parking in Izegem

De oude voetweg situeert zich ongeveer op de rode stippellijn. Zo zie je dat de nieuwe Aldi een stuk groter zal zijn. Het gele tracé is de nieuwe voetweg die Becelaere's Hof en de Krekelmotestraat verbindt.
De oude voetweg situeert zich ongeveer op de rode stippellijn. Zo zie je dat de nieuwe Aldi een stuk groter zal zijn. Het gele tracé is de nieuwe voetweg die Becelaere's Hof en de Krekelmotestraat verbindt.
Wouter Vander Stricht

Als de vergunning straks door het schepencollege wordt goedgekeurd, kan Aldi een nieuwbouw plaatsen op de plaats waar de supermarkt nu in de Krekelmotestraat is gevestigd. Bedoeling is dat de nieuwe Aldi een ondergrondse parking krijgt. De voetweg, die nu pal over de site van Aldi loopt en de wijk Becelaeres Hof met de Krekelmotestraat verbindt, krijgt een andere plaats.

Aldi is al langer bezig met plannen voor een nieuwbouw in Izegem. Een eerste vergunningsaanvraag haalde het niet. Het gebouw zou twee verdiepingen tellen en dat stuitte op wat protest van omwonenden die inkijk vreesden. De supermarktketen moest toen naar plan B overschakelen en dat ligt al uitgetekend op tafel. De vergunningsaanvraag voor de nieuwe winkel behelst dit keer een gelijkvloers, een tweede verdieping komt er toch in de vorm van een ondergrondse parking. Ook bovengronds zal er nog geparkeerd kunnen worden.

“Het nieuwe pad wordt ook een meter breder” – schepen Caroline Maertens

Als het Izegemse college de vergunning straks goedkeurt, hoopt men de bouwwerken nog dit jaar aan te vatten. Tijdens de periode van sloop en bouw wil Aldi vanuit een andere locatie in Izegem verder werken.

Veilige oversteekplaats

Op de gemeenteraad van komende maandag 8 februari staat het verplaatsen van het tracé van de voetweg die over de Aldi-site loopt op het programma. Schepen Caroline Maertens (N-VA): “Het verleggen van het tracé van de voetweg gebeurt op kosten van de bouwheer. Maar we realiseren daarbij ook een grote meerwaarde naar veiligheid. Nu loopt de voetweg pal over de site Aldi en dus over de twee gedeeltes van de parking. Het parkerend verkeer moet daar kruisen met de eventuele voetgangers en fietsers. Nu leggen we het pad meer richting Rijksweg en komt het los te staan van de parking. Er is ook een afscheiding in groen. Waar het nu 1,5 meter breed is, is dat straks 2,5 meter. Het pad wordt aangelegd in ongewapend geborsteld beton. De oversteekplaats naar het Frunpark moeten we nog eens bekijken. We willen daar ook streven naar maximale veiligheid.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.