Vlogger Hannes Coudenys ontwerpt Instagram-route doorheen Kortrijk

Aan amusement geen gebrek. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Stad Kortrijk, K in Kortrijk en Hurae, het bedrijf van de bekende vlogger en Kortrijkzaan Hannes Coudenys, sloegen de handen in elkaar om een Instagram-route doorheen Kortrijk in elkaar te boksen. Klap op de fotogenieke vuurpijl is de mini-versie van het Instagram & TikTok-museum Smile Safari van Hannes in Brussel.

Het centrum van Kortrijk wordt sinds deze week opgevrolijkt door maar liefst tien instawalls. Insat wat? Een Instawall is een kleurrijke achtergrond die zich perfect leent voor een Instagramfoto.

De route doet uiteraard ook wat bekende en minder voor de hand liggende plekken aan in de binnenstad. Denk aan de graffitimuur bij Texture, de gekleurde huisjes van de Hagedissenstraat of de bank van Jeppe Hein aan de verlaagde Leieboorden.

Smile Safari pop-up

Klap op de fotogenieke vuurpijl is de pop-up van het legendarische Instagram & TikTok-museum Smile Safari van Hannes Coudenys in K in Kortrijk. Een echte mini-expeditie neemt je mee langs de leukste foto- en videoinstallaties. Voor je het weet puilt de fotorol van je smartphone uit van de kleurrijke, grappige en gekke kiekjes.

Schepen Arne Vandendriesseche mocht de instawall officieel openen.
Schepen Arne Vandendriesseche mocht de instawall officieel openen.© AN

Er werd ook aan de veiligheid gedacht. Hostessen zorgen ervoor dat alles in goede banen loopt. Delen van de foto’s kan met @stadkortrijk en #smilesafari, zo maak je kans op een ticket voor het nieuwe Smile Safari museum in Brussel of een Kortrijk Cadeaubon.

“Deze Instagramwandelroute gecombineerd met het pop-up Smile Safari museum is een verfrissend en hip initiatief. Een mooie samenwerking tussen een creatieve Kortrijkse ondernemer, K in Kortrijk en de stad. Dit zal ongetwijfeld voor een boost zorgen in de bezoekersaantallen van de stad. Jong en oud zal zich naar hartenlust kunnen uitleven in de binnenstad op verrassende spots”, aldus Arne Vandendriessche, schepen van Economie.

De route is beschikbaar in Toerisme Kortrijk (Begijnhofpark), K in Kortrijk en online op www.toerismekortrijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier