Vloergigant Unilin vertrekt uit Hangar K: “Geen probleem want vraag is toch groot”

Het vertrek van Unilin slaat een stevig gat in de bezetting van Hangar K. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Na drie jaar vertrekt vloergigant Unilin in april van volgend jaar uit Hangar K in Kortrijk. Niet omdat ze niet meer tevreden zijn over de co-creatiehub op Kortrijk Weide, wel omdat ze hun medewerkers opnieuw meer willen centraliseren rond de hoofdzetel in Wielsbeke. “Maar we blijven het project genegen”, klinkt het.

Unilin is een wereldwijde referentie voor interieur design en bouwen. Het bedrijf ontwikkelt onder andere laminaat-, vinyl- en parketvloeren, ruwe en decoratieve panelen, industriële vloeren, wand- en daksystemen en isolatieplaten. Je kent hen van merken zoals Quick-Step en Pergo. Ze stellen meer dan 5.000 mensen te werk op 60 locaties over de hele wereld, waarvan 20 productievestigingen. Een deel van het digitaal marketingteam van het bedrijf, dat zijn hoofdzetel heeft in Wielsbeke, werkt al drie jaar vanuit Hangar K in Kortrijk.

Steun valt niet weg

Unilin is een van de bedrijven die Hangar K al ondersteunt sinds de start van het project. “Die steun valt voor de duidelijkheid niet weg”, benadrukt communicatiedirecteur Bart Peeters. “We hebben in het begin gezegd dat we een engagement van drie jaar zouden aangaan en dat zullen we ook uitdoen. De reden dat we vertrekken, heeft niks met Hangar K zelf te maken, maar is eerder intern”, vervolgt hij. “We hebben behoorlijk wat locaties in West-Vlaanderen en proberen nu wat meer te centraliseren in Wielsbeke. We voelen dat onze medewerkers daar nood aan hebben. Bovendien gaan we binnenkort ook heel wat extra kantoren betrekken in Waregem. We doen ons engagement dus uit in de beste sfeer en we blijven geloven in de samenwerking tussen start-ups en grote bedrijven. Maar Hangar K is nu eenmaal een omgeving die nood heeft aan nieuwkomers, je kan daar als bedrijf niet te lang blijven hangen.”

Het vertrek van Unilin slaat wel een stevig gat in de bezetting van Hangar K. Maar een groot probleem is dat niet, klinkt het daar. “Er is steeds meer vraag naar plaatsen dan wij er kunnen aanbieden. Er zijn nu al bedrijven die graag de plaatsen die vrij komen in april, willen opvullen. Wij maken ons dus geen zorgen en wensen de mensen van Unilin het beste.”

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier