Vleeshove plaatst traiteurautomaat aan rotonde in Izegem

Christophe Vandekerckhove heeft een automatenshop op de hoek van de Baronielaan en de Kortrijksestraat.© Frank Meurisse
Christophe Vandekerckhove heeft een automatenshop op de hoek van de Baronielaan en de Kortrijksestraat.© Frank Meurisse
Redactie KW

Wie van een bereide maaltijd, verse soep of koud gerecht wil genieten kan voortaan terecht aan twee nieuwe traiteurautomaten aan de rotonde van de Kortrijksestraat en de Baronielaan in Izegem. Slagerij-traiteur Vleeshove heeft er twee automaten vol lekkers geplaatst.

Christophe Vandekerckhove (47) baat Vleeshove samen uit met zijn vrouw Kathy Luyttens, die het Izegemse filiaal in de Ingelmunstersestraat 64 in goede banen leidt. “Ik doe hetzelfde in onze andere vestiging in de Kortrijksweg 285 in Beveren-Leie”, zegt hij. “In 1998 ben ik in Stasegem met de zaak begonnen, maar in 2003 verhuisden we naar Beveren-Leie. In 2008 kwam er een vestiging in Sint-Eloois-Winkel bij. Mijn zoon was daar actief, maar in 2017 hebben we die stopgezet omdat hij zijn professionele leven een andere wending wilde geven. In 2010 is de locatie in Emelgem er dan bij gekomen.”

24 uur op 24

Christophe zocht al langer een geschikte locatie om in Izegem enkele automaten met zijn gerechten te plaatsen. “Door toevallig aan deze rotonde te passeren zagen we dat er vlakbij een gebouw te huur stond”, zegt hij. “Na een gesprek met de eigenaar bleek iets verderop, aan de rotonde, ook nog een ruimte in een van zijn andere gebouwen vrij. Daar hebben we nu twee automaten geplaatst waar je terecht kan voor verschillende gerechten.”

“Er zijn zowel koude als warme vlees- en visbereidingen te koop, maar ook een assortiment soepen en desserts. Wie hier iets koopt, heeft meteen een driegangenmenu mee naar huis. De maaltijden variëren van de klassieke balletjes in tomatensaus tot tongrolletjes met puree.” Betalen in de automaten kan enkel met munten of met de kaart.

“Dergelijke automaten zijn een behoorlijke investering, maar we hebben er het vertrouwen in dat er op deze locatie veel vraag naar onze gerechten zal zijn. Op die manier kunnen we ook de concurrentie met de supermarkten aan gaan.”

“Onze winkels sluiten al om 18.30 uur, maar hier kan je uiteraard 24 op 24 uur terecht. De automaten vullen we elke ochtend aan, zodat mensen zeker de meest verse producten krijgen”, besluit Christophe Vandekerckhove. (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.