Vlamertinge krijgt tweede bitcointerminal in België

Redactie KW

Wie bitcoins willen inwisselen en geld wil wisselen voor bitcoins, kan daarvoor terecht in Sint-Truiden en vanaf volgende week in Vlamertinge, deelgemeente van Ieper, bij de computerzaak van Koenraad Rosseel, die al jaren vertrouwd is met de munt. “De installateur en provider ziet er rendement in”, aldus Rosseel.

Een bitcoin is een virtuele, digitale munt waarmee over de hele wereld kan betaald. Die werkt zonder centrale bank of beheerder. Echt ingeburgerd is het betaalmiddel nog niet, al stond er wel al een betaalterminal in Sint-Truiden. Daar komt nu een tweede bij: in Vlamertinge.

“Niet toevallig”, aldus Rosseel die een terminal krijgt in zijn computerzaak. “Er is een heel actieve community in Ieper die zich daarmee bezighoudt en maandelijks samenkomt.” Bovendien kan er al in een vijftiental handels- en horecazaken in de Westhoek betaald worden met bitcoins. Dat merkte ook automaatverdeler Andy Vansimpsen op die eerder dit jaar een automaat plaatste in een tankstation in Sint-Truiden.

Niet actief reclame maken

“Bij mij kan je al een aantal jaren betalen met bitcoins. Ik was dan ook enthousiast om er mee in te stappen. Mij kost het niets, en de verdeler ziet er rendement in. In Sint-Truiden komen ze zelfs vanuit de buurlanden om bitcoins in te wisselen. Dat kan dus hier ook. Het nieuws in de community zal snel de ronde doen. Zelf gaan we niet actief reclame maken”, aldus Rossel.

Wisselen zal enkel kunnen tijdens de openingsuren van de winkel. Er kan ook maar 2.000 euro per dag gewisseld worden, dit om witwaspraktijken tegen te gaan.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier