Vlaams Verkeerscentrum “Extreem rustig op de wegen”

© BELGA
Redactie KW

Op deze nationale stakingsdag hebben veel mensen de wagen thuis gelaten, want er is heel weinig verkeer op de Vlaamse wegen, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.


© BELGA

“Het is extreem rustig”, zegt Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum. “Vanuit Brussel heb ik signalen opgevangen dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt. De situatie daar is te vergelijken met een zondagochtend om 7 uur.”

Hoewel er weinig files staan, zijn er heel wat belangrijke wegen (tijdelijk) afgesloten. In Brussel stond er een filterblokkade aan het Schumanplein maar die was om iets na tien uur afgelopen. Ook de Wetstraat en de Belliardstraat worden regelmatig een tijdje afgesloten. Bovendien is het voor automobilisten onmogelijk om de tunnels van de kleine ring te verlaten ter hoogte van Kunst-Wet, richting Zuid. Dat meldt de Brusselse politie Hoofdstad Elsene via Twitter.

Hoewel de hinder beperkt is, zijn heel wat belangrijke wegen in Vlaanderen tijdelijk of permanent geblokkeerd. Vooral in de havengebieden van Antwerpen, Gent en Zeebrugge is zo goed als geen verkeer mogelijk. De A12 ter hoogte van Wilrijk wordt om het uur tien minuten afgesloten.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.