Vives Innovation Center biedt onderdak aan onderzoekers en jonge ondernemers

Het Vives Innovation Center palmt het voormalige Vlasmuseum in. © JA
Redactie KW

Hogeschool Vives heeft er opnieuw een pareltje bij. In het voormalige Vlasmuseum in de Etienne Sabbelaan werd dinsdagavond het Vives Innovation Center geopend.

“Het is een plek voor dialoog. Zowel de dienst onderzoek als jonge ondernemers krijgt er onderdak”, klinkt het.

De oude vlashoeve werd in 2013 aangekocht door Hogeschool Vives. “We zijn heel blij met de opening van het Innovation Center”, vertelt Isabel Vanslembrouck, directeur onderzoek en valorisatie. “Al van bij het begin van Vives hadden we plannen in die richting. Het centrum combineert onderzoek, dienstverlening en ondernemen. De jonge starters die hier een vast bureau of flexibele werkplek vinden, hebben allemaal een link met Vives, als student, oud-student of docent.”

Naast de evenementenruimte voor seminaries, recepties en exposities is er een vergaderzaal en plaats voor flexibele werkplekken. Ook de jonge ondernemers hebben er hun kantoren. De oorspronkelijke stallen uit 1780 werden omgebouwd tot kantoorruimtes voor de medewerkers van de dienst onderzoek en dienstverlening. Grote ramen met zicht op het groen en het water trekken het licht naar binnen. Onder het dak is er nog uitbreidingsmogelijkheid voor meer flexibele werkplekken.

De link tussen de dienst onderzoek en start-ups is snel gelegd. “Wij werken zeer praktijkgericht vertelt Elke Denys, projectinitiator. “Onderzoeken vertrekken vanuit de vraag van de maatschappij, die vraag kan komen van vzw’s of van bedrijven. Maar behalve onderzoek is valorisatie erg belangrijk en dan is het goed dat jonge starters die ideeën of producten ook effectief op de markt kunnen brengen.” Het onderzoek bij VIVES richt zich op zes domeinen: Agro- en biotechnologie, Businessmanagement, Onderwijsinnovatie, Product- en procesontwikkeling, Sociale innovatie en zorginnovatie.

Book’U, GetDriven, Turning Digital, Merveil, Living Lab Eventmanagement en Husk Events zijn de eerste jonge ondernemers in het nieuwe Vives Innovation Center.

(JA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier