Vives helpt je aan werk in de zorgsector

© DJW
Redactie KW

In de gebouwen van Vives aan de Vijfseweg 2 in Waregem vindt donderdag 22 februari van 16 tot 20 uur de tweede editie van de Zorgbeurs plaats. In samenwerking met de VDAB worden vacatures aangeboden in de zorgsector.

Directeur Hilde Van Der Donckt verduidelijkt dat de beurs vorig jaar de aandacht trok van een honderdtal bezoekers. De deelnemers die deze keer een stand hebben in Vives Waregem zijn: Sint-Andriesziekenhuis Tielt, Sint Anna vzw Bulskamp, WZC De Weister zorg Kortrijk, Solidariteit voor het Gezin, OCMW Gent, Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Ziekenhuis Waregem vzw, Vzw Curando, Talent in Motion Healthcare, AZ Groeninge Kortrijk, WZC Sint-Vincentius Kortrijk, Rusthuis Sint-Vincentius vzw Zulte, Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen, WZC Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Wakken, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan Brugge, AZ Sint-Lucas Brugge, Woonzorgcentrum De Meers Waregem, Woonzorgcentrum Ter Lembeek Wielsbeke, vzw Seniorenzorg Heilige Familie Deerlijk, Sint-Vincentius vzw Meulebeke en de VDAB, die de beurs mee organiseert en tegelijk zelf een infostand openhoudt.

“Ik wil toch ook vermelden dat Vives nog altijd een gelijkaardige vestiging in Tielt heeft. De voorbije maanden kreeg ik regelmatig te horen dat de campus Tielt niet meer bestond, dat die was opgedoekt. Maar dat is dus niet juist. Integendeel zelfs: het aantal inschrijvingen van studenten verpleegkunde in Tielt is gestegen. Uit welke regio’s studenten bij ons komen? uit de onmiddellijke regio rond Tielt. Voor Waregem net hetzelfde: de regio vanaf Kortrijk over Waregem tot Deinze en ook richting Oudenaarde.”

Reanimatiemarathon

Vives HBO5 Verpleegkunde Waregem-Tielt heeft straks nog een andere activiteit op het programma staan: de reanimatiemarathon van woensdag 14 maart in het kader van de Week van de Zorg en als aanloop naar de Dag van de Zorg op zondag 18 maart. “We zijn woensdag 14 maart van 14 tot 16 uur present in een tent in winkelcentrum het Pand, kant marktplein in Waregem. In samenwerking met het Rode Kruis Waregem en de stad demonstreren we er reanimatietechnieken. We nodigen ook voorbijgangers en passanten uit om zelf actief deel te nemen aan deze ‘marathon’ door zelf de technieken uit te proberen op levensgrote poppen.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier