Viva Shopping opent eerste weekend van september

Het vernieuwde winkelcomplex in Sint-Eloois-Vijve. (GF)
Lieven Vancoillie

De oude Carrefoursite is volledig vernieuwd. In het eerste weekend van september opent Viva Shopping.

Sinds oktober 2014 waren er uitbreidingswerken bezig op de Carrefoursite langs de Gentseweg: 5.000 vierkante meter extra winkelruimte en een grondige opknapbeurt van de volledige site. De grote bouwwerken werden reeds voor de zomer opgeleverd en de nieuwe winkels zijn vandaag volop bezig met de laatste details van hun winkelinrichting. Het vernieuwde retailpark krijgt de naam ‘Viva Shopping’ en telt vandaag bijna 16.000 m² commerciële oppervlakte met 14 winkels.

Het vernieuwde retailpark telt vandaag bijna 16.000 m² commerciële oppervlakte met 14 winkels. De bestaande huurders Carrefour Hypermarkt, Shell en Lunch Garden verwelkomen de nieuwe ketens ZEB, JBC, Bent, Lola & Liza, Pronti, Eldi, Leonidas en verfwinkel Sigma Studio. Begin oktober zal ook C&A haar winkel openen naast ZEB, langsheen de Gentseweg. Verder zijn er nog 2 kleinere boetieks te huur.

Ook de parking werd opnieuw aangelegd en vergroot tot 504 parkeerplaatsen. Aan de Carrefour is een overdekte fietsenstalling en een elektrisch oplaadpunt. De parking werd opgefrist met nieuwe groenbeplanting.

De naam ‘Viva’ verwijst naar de Vijvebeek, de huidige Gaverbeek die in de Leie uitmondt. Anderzijds kan het ook geïnterpreteerd worden als “Leve!” of “Een toast op het goede leven”.

Viva Shopping zal openen in het eerste weekend van september. Elk winkel plant speciale acties tijdens het openingsweekend. Lokaal worden er ook kortingsfolders verdeeld in de buurt. (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.