Vishandelaars en visventers maken komaf met rivaliteit en fusioneren

Karel Van Eetvelt, minister Joke Schauvliege en voorzitter Charles Devinck onthullen het nieuwe logo. © (Foto ML)
Redactie KW

De vishandelaars en visventers zijn nu ook officieel verenigd in de Vlaamse Federatie van Vishandelaars.

De nieuwe Federatie is eigenlijk een fusie van de Federatie van de Viskleinhandelaars en de Beroepsfederatie van de Visventers. Beide federaties werkten al enige tijd samen en behartigden grotendeels dezelfde belangen waardoor een fusie de logische volgende stap was.

“Hierdoor kunnen we onze belangen als grotere beroepsvereniging beter verdedigen. De fusie zorgt ervoor dat we groter worden en ook professioneler kunnen worden. Zo kunnen we de belangen van de Vishandelaar nog beter bedienen”, zegt voorzitter Charles Devinck, zelf markthandelaar in vis. Het bestuur bgestaat voor de helft uit vishandelaars en voor de helft uit visleurders. De nieuwe federatie is ook lid van UNIZO en heeft fiche op de website www.vishandelaars.be. De handelaars kunnen ook een kwaliteitscharter ondertekenen en de belangen van de nieuwe federatie worden op nationaal niveau verdedigd door de VLAM.

Ook Karel Van Eetvelt wijst op het belang van de nieuwe Federatie: “De sector heeft het de laatste jaren moeilijk gehad maar we hebben het keerpunt bereikt. Voor het eerst is een lichte stijging in het aantal vishandelaars op te merken en daar kan de nieuwe Federatie alleen maar vervolg aan geven.”

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier