Vishandel Depaepe vreest lange sluiting nadat auto in winkel reed

Anneke Van Troyen en Kristoffel Denon met hun dochter Rica in hun vishandel Depaepe waar het voorbije weekend een auto binnenreed. (foto DM)
Redactie KW

De ravage die een beschonken bestuurster vorig weekend aanrichtte toen ze haar auto door de vitrine van vishandel Depaepe aan de Heistse Knokkestraat boorde is enorm. De schade loopt op tot in de honderdduizenden euro en de winkel is rijp voor het schroot. Er dreigt een lange sluiting!

“We zijn nog volop aan het aftoetsen met experts maar de kans dat we onze winkel nog kunnen oplappen, is vrijwel onbestaande”, vertelt Anneke Van Troyen. “Ik vrees dat we straks een nieuwe winkel moeten uittekenen. Alle toonbanken zijn gebroken of vernield, de koelleidingen en heel wat andere bekabeling is stuk… De ravage is compleet. Volgens experts is de winkel oplappen niet aan de orde. En het plaatsen van nieuwe togen duurt maanden.”

Atelier bleef intact

“Nog een geluk bij een ongeluk dat de Roemeense dame in kwestie eerst een geparkeerde wagen ramde en zich pas dan door onze vitrine boorde. Anders was ons atelier dat achter de zaak ligt ook volledig vernield”, zucht Anneke.

“Dit is sowieso een enorme uppercut. Door de coronacrisis was het de voorbije weken al hard zwoegen om rond te komen. Gelukkig werkten onze afhaaldienst en de aan huis leveringen goed. De komende weken dienden zich veelbelovend aan. Want bij de tweede verblijvers die straks terug naar de kust mogen, tellen wij een groot en trouw cliënteel.”

“Hoe het nu verder moet? (diepe zucht) Het wordt moeilijk …maar wij laten ons klanten niet graag in de kou staan. Gelukkig bleef ons atelier zo goed als intact. De bestellingen die geboekt staan voor het moederdagweekend gaan we afwerken. We organiseren een afhaaldienst.”

Schade recupereren

“Of take away en aan huisbestellingen ook de daarop volgende weken een oplossing kunnen bieden, is lang niet zeker. We beschikken slechts over een smalle leveranciersingang met een schuine opstap. Niet echt ideaal om de anderhalve meter tussenruimte tussen de klanten te eerbiedigen. We kijken wat we kunnen doen maar het moet ook rendabel blijven”, aldus Anneke Van Troyen die hoopt dat ze de opgelopen schade kan recupereren via de verzekering. De dame die de wagen bestuurde was onder invloed.

” Er volgt nog info over het verloop van de afhaal, leveringen aan huis en eventueel een keuken-winkel verkoop”, geeft Anneke nog mee. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier