https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vijf ondernemende vrouwen openen pop-up vol creatieve geschenkjes in Izegem

© Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Vrijdag 8 oktober openden vijf creatieve vrouwen een eigen pop-upwinkel in de Kruisstraat in Izegem. Belle Histoire wordt al minstens drie maanden een vaste waarde in onze stad. Je zal er tal van geschenkartikelen vinden en dat van de hand van 12 creatievelingen. Iedereen is welkom om te snuisteren, ideetjes op te doen en leuke aankopen te doen.

Annemie Leenknegt, Sophie Petillion, Cristel Casteleyn, Patty Demeulemeester en Shirley Sintobin zijn vijf vrouwen met eenzelfde passie: creatief zijn. De vrouwen besloten hun krachten te bundelen en samen een volledig nieuw project op poten te zetten. “Wij leerden elkaar kennen op marktjes in de buurt, sommigen kennen elkaar al van toen ze kind waren, maar het was snel duidelijk dat we allemaal de creatieve microbe in ons hebben”, begint Shirley Sintobin.

“We zagen elkaar de afgelopen jaren vaak op geschenkmarkten of op creatieve beurzen. Zelvegemakt in ons eigen Izegem was er één van, maar helaas gaat de beurs niet meer door. Tot spijt van heel velen, waaronder wijzelf natuurlijk. Zelvegemakt was voor ons een ideale beurs en mensen kwamen van heinde en verre om een bezoekje te brengen. Dat de beurs nu niet meer doorgaat is enorm jammer, maar het zij zo.”

Unieke producten

“Al een hele tijd waren we luidop aan het dromen samen. Hoe geweldig het niet zou zijn om een eigen winkeltje te hebben met onze producten in de rekken. En al snel kwam van het één het ander”, gaat Shirley verder. “In maart 2020 zouden we effectief een huurcontract voor een pand gaan tekenen, maar corona hield ons tegen. Tijdens de lockdowns die volgden, hielden wij ons even in, maar deze zomer begon het opnieuw te kriebelen. We moesten echt onze creatieve ‘ei’ kwijt!”

De vrouwen huurden intussen een pand in de Kruisstraat 45 in Izegem. “Onze zaak is net geopend en kreeg de naam Belle Histoire, want dat is het echt, een mooi verhaal!” klinkt het. “Toen we ons pand hadden, besloten we op zoek te gaan naar andere creatieve geesten die graag mee stapten in ons verhaal. Ruim 20 mensen stelden zich kandidaat en uiteindelijk kozen we 12 mensen uit. Dat deden we op basis van de producten die ze aanboden. Je vindt geen twee keer hetzelfde product in onze shop.”

“We verkopen allerlei zelfgemaakte producten. Dat gaat van juwelen over keramiek en handtassen tot wenskaarten en poppen. Echt voor elk wat wils. We proberen een ruim assortiment aan te bieden in verschillende domeinen.”

De vijf vrouwen achter Belle Histoire hebben elk hun eigen taak. “Annemie kent een heleboel mensen en zorgt voor onze contacten, samen met Sophie zorgt ze voor de inrichting van de zaak, Cristel is ons grafisch wonder, Patty is dan weer de grote denker van ons vijf. Shirley regelt de administratie en zorgt voor de sociale media en communicatie. Zo doen we elk waar we goed in zijn!”

De pop-up blijft zeker drie maanden open. “We hopen op een drukke periode en zien wel waar die ons brengt. We kijken er alvast erg naar uit om onze eerste klanten te verwelkomen!”, opperen de vijf. “We zijn open op woensdag van 14 tot 18 uur, op donderdag en vrijdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur en ook op zaterdag doorlopend van 10 tot 18 uur. Uiteraard is er vrije toegang en verwelkomen we iedereen met een glimlach. Kom gerust een kijkje nemen!”

(Melissa Vanwijnsberghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.