Vijf finalisten West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2017 bekend

De vijf finalisten voor jonge ondernemer 2017. © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vijf jonge ondernemers maken kans op de prijs van West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2017. De finalisten werden woensdagavond op een event in Modular bekend gemaakt. De winnaar kennen we op 30 maart.

Woensdagavond was Modular het decor voor het startevenement van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2017. Een organisatie van de veertien West-Vlaamse JCI afdelingen. Bedoeling is West-Vlaams ondernemerschap in de schijnwerpers te plaatsen.

Uit de vele kandidaten werden er vijf finalisten gekozen. De eerste is Waregemnaar Wim Devreese (32) van Wandman, met zijn bedrijf ontwikkelde hij een modulair, herbruikbaar en makkelijk op te zetten wandsysteem dat gebruikt wordt voor het bouwen van beursstanden en toonzalen. Lieselot Vandecappelle (35) is afkomstig van Kortrijk en is het gezicht achter Egomaniac, een begrip als het gaat om gepersonaliseerde kledij en badtextiel voor kinderen.

De derde kanshebber is Wannes Verspranghe (29), afkomstig van Waregem en oprichter van Around Media. Het bedrijf maakt visuele communicatietools voor de vastgoedsector. Via een zeer gebruiksvriendelijk en innovatief systeem kunnen onder andere makelaars, aannemers, architecten, enz. gebruik maken van 3D-beelden en virtual reality.

Hellen Vanderbeke (34) uit Wevelgem is genomineerd met Darco Pack. Zij willen het Europese platform worden voor verpakkingsmachines en -materiaal. Tot slot hebben we Manu Lagast (38) van Derotex uit Wielsbeke, een wereldspeler in een nichemarkt. Derotex verzamelt wereldwijd onder andere jutezakken om ze te ‘up-cycleren’. De eindproducten worden maar liefst in 35 landen geëxporteerd.

De winnaar wordt op 30 maart 2017 bekendgemaakt.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier