Vietnamese foodtruck Nammie uit Heule, niet alleen lekker, ook ecologisch

Streetfood is een typisch Vietnamees fenomeen. Wil je een snelle hap met verse producten dat kan bij Nammie, de Vietnamese streetfoodtruck. Phuong Le laat je de authentieke Vietnamese smaken ontdekken.

© KDS

Ze is afkomstig van Saigon in Vietnam en gehuwd met Peter Vanhandsaeme. Phuong Le leerde Peter kennen in haar thuisland toen hij er op zakenreis was. Na twee jaar besloot ze de liefde te volgen naar Heule. Het koppel trouwde. Ze hebben samen twee kinderen, Lynn (18) en Dave (16).

Phuong was in Saigon leerkracht en gaf les aan 12- tot 15-jarigen. Eens in België ging ze aan de slag in het keramiekbedrijf van haar schoonfamilie. Ze hielp er 14 jaar met de export en import. Daarna ging ze werken bij bloemenzaak Famiflora in Moeskroen. Vorig jaar besloot ze van zelfstandige te worden om haar droom te realiseren. “Ik wilde een eigen foodtruck om de Vietnamese smaken naar België te brengen. Mijn concept Nammie is lekker en milieuvriendelijk. Alles is vers en ik gebruik geen plastic”, legt ze uit. “De borden en bestek zijn van bamboe en suikerriet.”

Nammie staat garant voor verse smaken. “Ik maak alles zelf met dagverse ingrediënten. Ook de sausen. Versheid vergt veel werk, maar tevreden klanten geven mij voldoening. Dat doet het voorbereidende werk vergeten”, vertelt Phuong.

Phuong Le staat met Nammie op foodtruckfestivals, avondmarkten en evenementen. Je kan Nammie ook boeken voor feesten of speciale gelegenheden. (CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.