Vier weken lang kerstmarkt in het centrum van Roeselare

De kerstmarkt werd zaterdagavond officieel geopend. De eerste echte avond was meteen een voltreffer. (Foto JD)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De kerstmarkt in Roeselare is succesvol van start gegaan. Even na 16 uur was er de passage van de ‘dansen en dokken-bus’ van Rode Neuzen Dag gevolgd door optredens.

Zaterdagavond is het kerstgebeuren in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde met heel veel muziek en dans. In kader van Rode Neuzen Dag trok een bus met dansers 30 uren lang door Vlaanderen. Daarbij hielden ze even na 16 uur ook halt in Roeselare om er een optreden te verzorgen én natuurlijk geld in te zamelen. Daarna stonden er nog enkele optredens van lokale artiesten op het programma. Omstreeks 20 uur was er de officiële opening.

Een dj zorgde de rest van de avond voor heel wat sfeer. Het was een droge, niet al te koude avond, waardoor de kraampjes tot laat op de avond goede zaken deden. Tot het eerste weekend van januari vinden we op de Grote Markt het kerstdorp met ijspiste, aan het Stationsplein heb je het huis van de kerstman. Op De Munt is er een golf van licht en in de kerstvakantie ook een sfeervolle bar.

De shoppingzondagen zijn 13 en 20 december, dan zijn de winkels open, er is ook kerstmarkt voor goede doelen in de Zuidstraat.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier