Vier vrienden baten zomerbar Bar Abbaye uit op binnenplein Abdijhoeve

De uitbaters van de zomer: Nick Van den Kerchove, Martijn Verhelst, Sybren Taillieu en Simon Bronders. (foto LIN)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Na jaren van leegstand komt er opnieuw wat leven op de site van de Abdijhoeve. Stad Oudenburg kocht de oude hoeve met hotel en wellness in 2014 en voorziet nu 2,5 miljoen euro om de Abdijhoeve te renoveren. Maar eerst wordt de zomer afgetrapt met de Bar Abbaye, een zomerbar waarvoor vier vrienden de handen in elkaar slaan.

Het visitekaartje van Oudenburg verwelkomt vanaf 1 juli met Simon Bronders, Sybren Taillieu, Nick Van den kerchove en Martijn Verhelst vier jonge ondernemers die er hun zomerbar Bar Abbaye zullen uitbaten. Ze willen sterk inzetten op beleving en een ongedwongen sfeer. “Het idee om samen iets te doen speelt al een tijdje”, zegt Sybren Taillieu, die vorig jaar een visje in de groep gooide om er werk van te maken. “Waarom niet op het binnenplein van de Abdijhoeve? Zo’n mooie plaats. Daar moeten we iets mee doen. Onze Bar Abbaye zat dus al een tijdje in de pijplijn en heeft niets met corona te maken. We zijn al sedert september bezig met de uitwerking. We merken aan de vele reacties op onze filmpjes op Facebook dat het enthousiasme van Oudenburg groot is.”

Opleiding

De vier vrienden, waarvan er zelfs drie bij White Star voetballen, vullen elkaar perfect aan. Ze kregen elk een andere opleiding en zijn ook in andere branches werkzaam. Simon Bronders (24 – Zandvoorde), leidt zijn eigen marketingbureau Adsomojo. Sybren Taillieu (24 – Zandvoorde, maar rasechte Oudenburgenaar) is handelsingenieur en werkt bij Belfius in Brussel. Nick Van den Kerchove (25 – Oostende) is leerkracht LO in het secundair onderwijs en deed al veel ervaring in de horeca op in de zaak van zijn ouders De Floride. Martijn Verhelst (27 – Gistel) studeerde toegepaste economische wetenschappen en werkt op de dienst accountancy bij Orac Oostende.

“We kunnen niet naar de Provence, dus halen we deze mooie streek naar hier”, zegt Simon Bronders, die de pr verzorgt. “De ambitie is om de sfeer van deze Franse streek binnen de muren van de historische site te creëren. En de stad Oudenburg voorziet in een stuk strand achter de binnenmuren dat de Côte d’Azur dichterbij moet brengen.”

“Corona dreigde nog even roet in onze plannen te gooien, maar we vertrouwden op een goede afloop en zijn steeds blijven voorbereiden”, zegt Sybren Taillieu. “Oudenburg is hier klaar voor, zeker na de coronacrisis. Meer dan ooit hechten we belang aan onze dichte vrienden. Het binnenplein van de historische site is de perfecte plaats om weer van elkaars gezelschap te genieten”, aldus het team van Bar Abbaye.

Coronaproof

De jonge ondernemers zijn ook bewust bezig met de coronamaatregelen. Zo worden extra jobstudenten aan boord gehaald om bediening te voorzien, zullen extra plaatsen beschikbaar zijn om zittend consumeren te garanderen en worden tafels op minimum anderhalve meter afstand geplaatst. Bovendien zal aan de ingang van de zomerbar handgel worden voorzien. “Onze bezoekers moeten met een gerust gemoed kunnen komen genieten van de zomerse sfeer in Bar Abbaye”, stelt Sybren Taillieu. Naast een uitgebreide drankenkaart, van frisdrank over een grote selectie bieren tot wijnen, staat Jeroen Lingier aan de bar om de beste cocktails te shaken. De honger stillen, zal kunnen met een tapasplank of een croque. “We werken ook samen met de Oudenburgse handelaars, want het is onze bedoeling om het beste van Oudenburg bij Bar Abbaye samen te brengen”, vult Simon Bronders nog aan. Last but nut least doet het viertal beroep op kunstenaar Bram Tousseyn uit Roksem. Hij zal de site met zijn werken aankleden. De zomerbar geeft de aftrap voor de heropleving van het stukje prachtige stadshistorie op 1 juli en zal elke dag geopend zijn van 13 uur tot 01 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier