Veurnse vastgoedmakelaar schenkt zijn klanten horecabonnen

Wouter Verheecke

De horecasector is zoals bekend zwaar getroffen door de verstrengde coronamaatregelen. Jan Vandenbussche van immokantoor ERA Vastgoed Vandenbussche uit Veurne vond evenwel een originele manier om de café- en restauranthouders in de buurt een hart onder de riem te steken. Bij elke transactie geeft het kantoor deze maand een cadeaubon weg aan de (ver)kopers en (ver)huurders.

Afgelopen zaterdag kwam Jan plots op het idee van de stuntactie. “Wij kunnen gelukkig blijven werken, maar we willen graag de lokale ondernemers steunen die dat momenteel niet meer mogen. Daarom kopen wij nu cadeaubonnen bij hen, zodat die dan gebruikt kunnen worden van zodra zij de deuren weer openen.”

“Bij een verkoop gaat het om restaurantbonnen ter waarde van 50 euro. Bij een verhuur mogen onze klanten grabbelen in de pot met bonnen van 20 euro, voor cafés of take-aways”, legt Jan uit. Het gaat daarbij telkens om zaken binnen het werkterrein van het immokantoor: Veurne, Diksmuide, Alveringem en Lo-Reninge. “Wie koopt in Veurne, wint ook in Veurne. Zo kun je dus ineens een restaurant in je nieuwe woonplaats ontdekken.”

“In de rode bollen zitten er bonnen voor restaurants, in de blauwe bollen voor cafés en take-aways”, toont Jan Vandenbussche. Er zijn in totaal drie vazen: voor Veurne, Diksmuide en Alveringem-Lo-Reninge.

‘Welgekomen extra’

Of de makelaar denkt dat er hier meer transacties uit zullen volgen voor zijn kantoor? “Neen, ik zie het vooral als een welgekomen extra in deze barre tijden. Dit zowel voor de horecazaken als voor onze klanten. We kregen alvast leuke reacties op de aankondiging op sociale media”, zegt Jan. Hij mikt deze maand op zo’n vijftien transacties, wat dan dus neerkomt op een dertigtal bonnen voor de (ver)kopers en (ver)huurders.

Zaakvoerder Jan Vandenbussche kondigde de originele actie aan met een video op de sociale mediakanalen van het immokantoor.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.