Verthus is ambassadeur van ‘Ik koop lokaal’-campagne in Kortemark

Nancy en Piet Vermeersch zijn trots op hun verkiezing.© Foto Coghe
Nancy en Piet Vermeersch zijn trots op hun verkiezing.© Foto Coghe
Redactie KW

Detailhandel Verthus uit Edewalle, het vroegere Vermeersch-Deconinck, is verkozen tot ambassadeur van ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier.” Ze haalden het net van Groenten- en Fruithandel David en Angie.

52 West-Vlaamse winkeliers zijn door hun klanten verkozen tot ambassadeur van ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. Tijdens een online finale op 17 juni werden de lokale ambassadeurs in de kijker gezet. De campagne werd voor de derde keer georganiseerd door Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West). Meer dan 400 handelaars registreerden zich om consumenten bewust te maken van het belang van lokaal kopen.

Naamsverandering

Een campagne waarvoor detailhandel Verthus zich heel graag voor inschreef. “We hebben reclame gemaakt via Facebook en andere sociale mediakanalen, maar daarnaast hebben we ook affiches opgehangen in de winkel en flyers laten drukken”, zegt Nancy Vancoppenolle, samen met echtgenoot Piet Vermeersch zaakvoerder van Verthus dat een 35-tal werknemers tewerkstelt. “Daarmee hebben we de interesse van de klanten gewekt en mét resultaat.” De klanten konden stemmen tussen 26 april en 25 mei.

“Ondanks dat er het afgelopen jaar massaal online geshopt is, ook bij ons tijdens beide lockdowns, voelen we dat mensen het fysieke contact tijdens het shoppen belangrijk vinden en dat ze er op letten dat ze lokaal kopen.”

Precies een jaar geleden werd Verthus, de multiwinkel, boven de doopvont gehouden. Sinds de jaren 60 heette de zaak Vermeersch-Deconinck. “De verschillende panden op onze site zorgden soms voor wat verwarring, daarom kozen we voor een naamsverandering.” (LTK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.