Het beschermde boetiekhotel in authentieke Anglo-Normandische architectuur tegenover het Albertplein, heeft al een rijk verleden achter de rug. Sinds 1923 is het een van de stijlvolste luxehotels van Het Zoute. De jongste 14 jaar ging het als The Memlinc Palace door het leven maar daar is onlangs verandering in gekomen. Christophe Deklerck en zijn team wagen zich aan een nieuw...

Het beschermde boetiekhotel in authentieke Anglo-Normandische architectuur tegenover het Albertplein, heeft al een rijk verleden achter de rug. Sinds 1923 is het een van de stijlvolste luxehotels van Het Zoute. De jongste 14 jaar ging het als The Memlinc Palace door het leven maar daar is onlangs verandering in gekomen. Christophe Deklerck en zijn team wagen zich aan een nieuw concept. Bistro Memlinc opende vorig weekend officieel de deuren. De verbruikszaal en het restaurant werden helemaal gestript en heraangekleed. Er is ook een salon met houthaard en een indrukwekkende wijnklimaatkamer. Zoiets schept natuurlijk hoge verwachtingen."Ik ben hier geboren. In 1988 nam ik het hotel van mijn vader oven", vertelt CEO Christophe Deklerck (60). "Onze bar en restaurant waren na 14 jaar aan vernieuwing toe. We wilden geen aparte bar en restaurant meer maar een bistroconcept. De klanten kunnen hier iets drinken, van een simpel pintje of koffie tot een glaasje champagne of een cocktail. Ze kunnen tegelijk ook culinair genieten, van een simpele snack tot een topgerecht. We kiezen voor één geheel, één beleving. Onze gloednieuwe bistro is het werk van interieurarchitect Lieven Musschoot. Een artiest door wie ik me graag liet leiden. Hij legde de klemtoon op warmte en gezelligheid en gebruikte daarvoor de kleuren van de zee. We gaan naar een digitaal tijdperk. Papier is gedaan. Vandaar het idee om onze menu te afficheren op een soort van rolkrant boven de bar", aldus Christophe Deklerck die in het nieuwe concept het woordje Palace in de benaming schrapt. "'The Memlinc since 1923' groepeert nu het hotel met 70 kamers, de seminaries, de skybar, onze zeevruchtenbar en de bistro. De verwijzing 'since 1923' is belangrijk. In 2023 vieren we onze 100ste verjaardag. Voor de viering van onze honderd jaar wil ik uitpakken met een zwembad met wellnessfaciliteiten" , klinkt het trots.(DM)