Velo Toe Koer-actie promoot lokaal shoppen in Veurne met royale prijzenpot

Mario Haelewyck, voorzitter Veurne Toe Koer, bij de container met prijzen, info en tips. © MVQ
Redactie KW

Handelaarsorganisatie Veurne Toe Koer vzw heeft zich sinds de oprichting in 2015 keihard ingezet om met tal van initiatieven de lokale handel te ondersteunen en het imago van Veurne als toffe winkelstad te versterken.

Aan heel wat acties waren heel wat prijzen verbonden, met zelfs een auto als jaarlijkse superprijs. Door de coronacrisis kan de organisatie dit jaar helaas geen auto wegschenken aan een gelukkige Toekoerpas-gebruiker, maar er zijn wel twee elektrische fietsen te winnen met de actie Velo Toe Koer!

“Die fietsen zijn de blikvangers in de opvallende glazen container, die in juli en augustus op de hoek van de Ooststraat met de Grote Markt blijft staan”, aldus Mario Haelewyck, voorzitter Veurne Toe Koer. “Je vindt er ook heel wat informatie over onze lokale handelsorganisatie en een waaier aan interessante fietsroutes. Hoe kan je zo’n fiets winnen? Gebruik gewoon je Toekoerpas tijdens een aankoop bij een handelaar die is aangesloten bij Veurne Toe Koer! Intussen zijn er al 12.500 geregistreerde gebruikers en we merken dat er volop wordt gescand, gemiddeld 1.000 keer per dag!”

Samenwerking met stad

Er zullen twee winnende scans worden geloot. “Naast de elektrische fietsen die we schenken in samenwerking met Wim’s Bike Center zijn er nog tal van andere leuke prijzen te winnen! Die elektrische fietsen van het merk Batavus-Finez zijn echt wel het neusje van de zalm: ze hebben een waarde van 2.699 euro. De winnaar van een e-bike wordt wel gevraagd om zelf de btw van 468,42 euro te betalen. Dat is een fiscale verplichting. Verder zijn er nog een 50-tal prijzen zoals fietstassen, -helmen en -brillen, fietscomputers, koerstruitjes, een smultocht, een hoeve- en kasteelroute met picknick, enzovoort.”

“Wij hebben het concept ontwikkeld, maar we werken ook goed samen met het stadsbestuur”, vervolgt Mario. “Stad Veurne heeft ons geholpen met de huur en het transport van de container, waaraan toch ook wel een kostenplaatje van 2.480 euro hangt.”

Praktisch

De actie Velo Toe Koer loopt van 15 juli tot en met 4 september. Winnen kan je door je aankopen te scannen met je Toekoerpas bij de deelnemende handelszaken. Een Toekoerpas kan je aanvragen bij elke deelnemende handelaar of via info@veurnetoekoer.be. Meer info op https://www.veurnetoekoer.be/HOE-WERKT-HET/

De hoofdprijzen worden overhandigd op dinsdag 8 september op 19 uur op de Grote Markt van Veurne.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier