VDL Bus Roeselare levert recordvloot elektrische bussen aan Nederland

Redactie KW

De Roeselaarse busbouwer VDL Bus heeft dit weekend 43 gelede elektrische bussen geleverd aan Eindhoven. Het ging om het grootste Europese order ooit. Binnen twee jaar moet de helft van de omzet uit elektrische voertuigen komen.

VDL Bus haalde het order vorig jaar binnen. Het Roeselaarse bedrijf, onderdeel van de Nederlandse VDL Groep, mocht 43 elektrische gelede bussen en 65 gewone dieselbussen produceren voor de regio Eindhoven. Die bussen werden zondag geleverd. Speerpunt van het order waren de 18 meter lange gelede elektrische bussen met een snellaadsysteem. “Het grootste Europese order ooit voor elektrische bussen”, vertelt Peter Wouters, algemeen directeur van VDL Bus Roeselare.

De busbouwer zet volop in op elektrische voertuigen. In die mate dat binnen twee jaar de helft van de omzet uit elektrisch vervoer moet komen. “Op termijn, binnen een aantal jaren, is de verwachting dat we louter nog elektrische voertuigen zullen maken”, aldus Wouters. Nu al focust de afdeling onderzoek en ontwikkeling er zich uitsluitend op zero-emissie bussen.

Voorlopers

VDL Bus Roeselare is een absolute voorloper op het gebied van elektrische voertuigen. “Er zijn weinig grote busbouwers die doen wat wij doen. Wel komt er concurrentie vanuit China. We lopen echt voorop op de rest van de markt”, zegt Wouters.

Er komen steeds meer aanbestedingen voor elektrische bussen waar VDL Bus Roeselare hoopt van te kunnen profiteren. Zo valt deze week in Nederland de beslisisng over een nieuw groot order, waar Roeselare kans op maakt.

Bij VDL in Roeselare werken normaal 500 mensen. Speciaal voor het Nederlandse order is dat aantal opgetrokken tot 600.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier