VDAB trekt weg uit Gits na klachten voor geluidshinder van opleidingscentrum

Redactie KW

Door aanhoudende klachten van geluidshinder, heeft de Raad van Bestuur van VDAB beslist de activiteiten in de Ajoy van Deurenstraat uiterlijk binnen 2 jaar te stoppen.


“In Gits leiden we bouwplaatsmachinisten en wegenbouwers op. We beschikken er over een groot oefenterrein, waar de bouwplaatsmachinisten de praktijk van het beroep inoefenen”, vertelt Bram Lievrouw, directeur van de opleidingscentra in West-Vlaanderen. “Dat gebeurt met grote machines, die inderdaad wel voor geluidshinder kunnen zorgen. Onze huidige ligging, grenzend aan een woonwijk, is niet ideaal gebleken: de klachten voor geluidshinder houden aan, ook al hebben we al maatregelen getroffen.”

Niet verder investeren

“We hebben beslist om niet verder in de huidige locatie te investeren en kijken momenteel uit naar een nieuw terrein. Voor VDAB is het immers erg belangrijk om een goede relatie met de buren te hebben. Helaas zijn de maatregelen die we een tijd geleden al namen, niet voldoende gebleken. Zolang we in Gits actief blijven, zullen we ze wel behouden om de hinder op de site tot een minimum te herleiden.”

“We werken in Gits nauw samen met de sector, met het FVB, de Confederatie Bouw, Bouwunie, maar ook met onderwijs. Voor VDAB en de bouwsector is het van het grootste belang om de continuïteit van de instroom van cursisten te blijven garanderen. Daarom kunnen we niet eenvoudigweg stoppen met onze activiteiten, maar zoeken we een oplossing op een andere locatie. We engageren ons om uiterlijk over twee jaar de site in Gits te verlaten,” besluit directeur Bram Lievrouw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.